Peta uzastopna pobjeda Bordo tima i šest golova u mreži Mladosti

Radiosarajevo.ba
Peta uzastopna pobjeda Bordo tima i šest golova u mreži Mladosti
Foto: Dženan Kriještorac / Mladost - Sarajevo
Odigrane su još četiri utakmice 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a fudbaleri Sarajeva upisali su petu uzastopnu pobjedu u prvenstvu. Danas je u Doboju Kod Kaknja pala Mladost s čak šest golova u mreži.

Igrao se 23. minut utakmice kada je ekipa s Koševa došla do prednosti. Amar Rahmanović je centrirao, a Mersudin Ahmetović je glavom zatresao mrežu domaćih.

Bordo tim je do dva gola prednosti došao u 30. minuti susreta. Ovaj put Šabanović je centrirao, a Rahmanović glavom pogodio za 2:0.

U 36. minuti Sarajevo je došlo i do trećeg gola. Za samo 13 minuta Bordo momci potpuno su razbili Kakanjce. Ahmetović je ovaj put u ulozi asistenta, a kapiten Krste Velkoski trese mrežu domaćina.

U nastavku susreta Bordo tim je postigao još dva gola. Prvo je pogodio Rahmanović u 54. minuti, a potom i Tatar u 64. minuti susreta.

Prvi pratilac Bordo tima - HŠK Zrinjski danas je slavio na gostovanju kod GOŠK-a iz Gabele rezultatom 4:0. Radnik je na svom terenu slavio protiv Tuzle rezultatom 3:1, a najveće iznenađenje upisala je ekipa Zvijezde 09. Kao gosti slavili su protiv Slobode rezultatom 3:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije