Pet susreta prvog dana vikenda: U derbiju kola Zrinjski i Sarajevo

Fena
Pet susreta prvog dana vikenda: U derbiju kola Zrinjski i Sarajevo
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Nakon što je prošlo kolo Premijer lige BiH obilježio sarajevski gradski derbi, koji je završen neriješenim rezultatom, danas će diljem BiH biti odigrane utakmice 13. kola Premijer lige.

Najzanimljivije bi trebalo biti u Mostaru, gdje će se sastati aktuelni prvak BiH, Zrinjski i ekipa FK Sarajevo, a interesantno je da su oba tima u prošlom kolu odigrala veoma teške susrete, no ostali su u nizu dobrih rezultata i sigurno je da će oba tima željeti da nastave taj niz.

Zanimljivo će biti i na stadionu "Tušanj" u Tuzli gdje će Sloboda pokušati osvojiti nove bodove protiv Širokog Brijega koji u ovoj sezoni još uvijek nije pronašao svoju igru, ali je u prošlom kolu uspio slaviti na gostovanju protiv Viteza. 

Vitez u ovom kolu gostuje ekipi Mladosti, najprijatnije iznenađenje prvenstva Krupa na Vrbasu dočekuje Metalleghe, a Čelik će pokušati osvojiti bodove protiv Radnika. U Sarajevu će snage odmjeriti Željezničar i Olimpic.

U subotu će, dakle, biti odigrano pet susreta, dok nas u nedjelju očekuje i šesti, posljednji susret 13. kola. Svi današnji susreti počinju u 15 sati, osim u Mostaru i Sarajevu gdje će se utakmice igrati od 18, odnosno u Mostaru od 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije