Paulo Coelho podržao Mesuta Ozila: Ti ćeš uvijek biti pobjednik

AA
Paulo Coelho podržao Mesuta Ozila: Ti ćeš uvijek biti pobjednik
EPA / Paulo Coelho
Poznati brazilski pisac Paulo Coelho uputio je poruku podrške fudbaleru porijeklom iz Turske Mesutu Ozilu koji je napustio njemačku reprezentacija zbog rasističkih napada i pritisaka nakon neuspjeha “elfa“ na Mundijalu u Rusiji.

Coelho je na Twitteru napisao da je vrijedno čitanja otvoreno pismo koje je Ozil u nedjelju objavio javnosti i u kojem je istakao da je smatran Nijemcem dok su nizane pobjede, a da je postao migrant čim su došli porazi reprezentacije.

"Ozile, ti ćeš uvijek biti pobjednik, bez obzira šta oni govorili tada ili sada", poručio je Coelho.

Ozil se na udaru njemačke javnosti našao još u maju kada se u Londonu sastao i fotografirao s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Na sastanku su još bili i njemački reprezentativac porijeklom iz Turske Ilkay Gundogan, te turski reprezentativac Cenk Tosun.

Rasistički napadi na Ozila i Gundogana splasnuli su nakratko tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji, potom su ponovo buknuli, a Ozil je dodatno etiketiran kao jedan od najvećih krivaca neuspjeha Njemačke na Mundijalu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije