Paul Pogba voli skupe i brze automobile: U garaži dva miliona eura

Radiosarajevo.ba
Paul Pogba voli skupe i brze automobile: U garaži dva miliona eura
/ Paul Pogba - 55 miliona eura

Vrhunski sportisti, posebno najbolji svjetski fudbaleri, veliki su zaljubljenici u skupe i brze automobile. Jedan od njih je i svojevremeno najskuplji fudbaler svijeta - Paul Pogba, piše Nezavisne novine.

Kolekcija limenih ljubimaca fudbalera Mančester junajteda i svjetskog prvaka s Francuskom procjenjuje se na skoro dva miliona eura.

Od povratka na Old Traford 2016. godine za tadašnju rekordnu sumu od 105 miliona eura, francuski vezni fudbaler viđen je kako vozi niz blistavih četverotočkaša.

Kako prenose engleski mediji, većinu njih stekao je od kada se vratio među “crvene đavole”.

U svojoj garaži Pogba, između ostalih, ima mercedes GLS 4X4 AMG, čija cijena ide i do 140.000 eura. Radi se o automobilu koji je bio među najprodavanijim u Americi, koju je Francuz često posjećivao.

Potom se, osjećajući potrebu za brzinom i sigurnosti, odlučio da svojoj kolekciji doda audi RS6 power r. Radi se o modelu koji je popularan među fudbalerima i kojeg voze Lionel Mesi, Luis Suarez i Žerar Pike.
Može da dosegne brzinu do 305 km/h, a prodajna cijena ide i preko 100.000 eura.

Prošle godine u garažu je dovezao i najskuplji automobil.

Radi se o rols-rojs vrejtu, vrijednom više od 330.000 eura.

Zanimljivo, kada nije za volanom, Pogba često unajmljuje vozača da ga vozi. Jedno od pravila među fudbalerima jeste da u kolekciji morate imate bar jednog lamborginija, a ni Pogba nije izuzetak pa ponekad vozi aventador. Isti model vozi i Serhio Aguero, a cijena mu je oko 320.000 eura. Radi se o automobilu koji može dosegnuti brzinu od 349 km/h.

Pored ovih supertočkaša, Pogba u garaži ima još i bentli flajing spar (150.000 eura), maserati kvatroporte (130.000), ševrole kamaro (35.000 eura), ferari 812 superfast (300.000 eura) te meklaren 675 LT (311.000).

Priča se da u garaži imao još nekoliko automobila koje jednostavno ne stigne da provoza pa je dio njih odlučio da proda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije