Partizan se oprostio od Vokrija: Fadilje, neka ti je vječna slava i hvala

Radiosarajevo.ba
Partizan se oprostio od Vokrija: Fadilje, neka ti je vječna slava i hvala
Od posljedica srčanog udara umro je Fadilj Vokri, bivši reprezentativac Jugoslavije i predsjednik Fudbalskog saveza Kosova.

Najbolje dane Vokri je proveo u dresu beogradskog Partizana, a ovaj klub se na dostojan način oprostio od bivšeg centafora "crno-bijelih".

Fadilj Vokri rođen je 23. jula 1960. godine u Podujevu. Fudbal je počeo trenirati s 15 godina u lokalnom klubu Lab iz Podujeva.

U Prištinu prelazi 1980. godine i u njoj ostaje šest sezona. Za FK Priština odigrao je 84 drugoligaške utakmica i postigao 33 gola, a nastupao je za Prištevce i u Prvoj Saveznoj ligi i na 88 utakmica postigao 22 gola.

Član Partizana bio je od 1986. do 1989. godine i odigrao je 107 utakmica uz 47 postignutih golova. S Partizanom je osvojio jednu titulu šampiona (1986/1987) i jedan kup Maršala Tita (1988/1989).

"To su najljepše tri godine u mojoj karijeri, nikad neću moći da ih zaboravim. O Partizanu sam mislio sve najbolje i prije nego što sam došao u Beograd, a ono što sam doživio u njemu, bilo je mnogo ljepše od toga" izjavio je Vokri prije nekoliko godina.

"Navijači Partizana su ga bez rezerve zavoljeli, jer je bio vrhunski fudbaler, beskompromisan borac na terenu, a i svojim ljudskim kvalitetima je ostavio dubok trag u Partizanu. Fadilje, počivaj u miru i neka ti je vječna slava i hvala, piše u saopćenju Partizana.

Iz Partizana odlazi u inostranstvo, gde je, između ostalog, nastupao za Nimes i Fenerbahče.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 12 utakmica uz šest golova, a pamti se meč protiv Sjeverne Irske na Grbavici 1987. godine kada je Vokri postigao dva gola u pobjedi "plavih" 3:0.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije