Partizan-Bešiktaš: Dževad Prekazi smatra da favoriti uvijek ne pobjeđuju

AA
Partizan-Bešiktaš: Dževad Prekazi smatra da favoriti uvijek ne pobjeđuju
Fudbalski klub Bešiktaš je favorit u predstojećoj utakmici sa Partizanom i tu nema dileme, ali znamo da se nosimo sa ekipama koje su favoriti, izjavio je fudbaler Partizana Milan Smiljanić pred predstojeću utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nekadašnji fudbaler tog kluba Dževad Prekazi ističe da može da iznenadi, jer u fudbalu ne pobeđuju uvek favoriti, iako Bešiktaš ima prednost.

Pred predstojeći meč u Beogradu prve play-off utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope koja se igra u četvrtak, 23. avgusta, fudbaler crno-belih, koji je ranije igrao i za Genclerbirligi iz Ankare, Milan Smiljanić za AA je rekao da su svjesni veličine i imena Bešiktaša, ali da Partizan zna kako da se nosi sa "velikim utakmicama sa ekipama koje su favoriti".

"O Bešiktašu je izlišno govoriti, tim pun fantastičnih pojedinaca sa astronomskim budžetom u čijem sastavu su svi sami vrsni igrači. Bez obzira što im, kako kažu, Liga Evrope nije prioritet siguran sam da će od prvog minuta željeti da postignu gol i obezbede prolaz dalje. Na nama je da budemo Partizan kakav znamo i da damo maksimum svih 90 minuta", ističe Smiljanić.

On navodi i da Partizanu žreb ove godine nije bio naklonjen, da je Bešiktaš favorit u ovoj utakmici i da u to nema dileme.

"Ipak mi se nećemo predati i pokušaćemo da obradujemo sve i napravimo prolaz dalje. Nama veoma znači grupna faza Lige Evrope i nadamo se da će nas i pogledati sreća. Mi živimo od ovih takmičenja, nemamo budžete kao Bešiktaš, već isključivo od prodaje igrača i Euro scene, zato nam prolaz dalje znači mnogo na svim poljima", dodaje on.

Fudbaler crno-bijelih od utakmice očekuje prvenstveno zdravu sportsku atmosferu i pravi fudbalski spektakl, te želi da tribine budu popunjene do posljednjeg mjesta i da njihovi navijači mogu zaista da uživaju u pravoj fudbalskoj predstavi.

"Poznato je kakvu atmosferu znaju da naprave naši navijači i koliko je važno da na ovakvim utakmicama, oni budu naš dvanaesti igrač na terenu. Njihov huk, aplauz i podrška iz nas crpe poslednji atom snage i kada mislimo da ne možemo dalje. Pozivam sve na sportski fer plej, zdravo navijanje, solidarnost, a na terenu ćemo ostaviti poslednji dah", zaključio je Smiljanić.

Povoljan rezultat očekuje i bivši igrač Partizana, ali i turskog Galatasaraja, poznati jugoslovenski fudbaler Dževad Prekazi, koji je svjestan da je Bešiktaš "naravno u velikoj prednosti".

"Ja kao navijač i bivši igrač Partizana očekujem povoljan rezultat, a s tom razlikom što danas ima Bešiktaš je naravno u velikoj prednosti. Ne treba zaboraviti da je Bešiktaš prošle godine bio prvak Turske, igrao je Ligu šampiona i ove godine počeo je malo traljavo i vidjelo se da su u prošloj utakmici dali gol u nadoknadi. Ipak, smatram da je Bešiktaš u prednosti, jer ne treba zaboraviti da oni imaju otprilike negdje oko deset stranaca", kaže Prekazi za AA.

On, ipak, smatra da Partizan polako izlazi iz krize dolaskom trenera Zorana Bate Mirkovića.

"Nadam se da će nijanse da odluče, što se tiče utakmice, iako je Bešiktaš favorit, ali u fudbalu ne pobjeđuju uvek favoriti. Danas svako svakoga može da pobedi", kaže.

Prema njegovoj ocjeni, Partizan samo ne bi smio da primi gol u Beogradu.

"Može svako da se pobijedi, a može svako i da izgubi. Partizan ne briljira, još traži neku formulu, ali jedino to što sam video u odnosu na prethodni period je da kod Bate Mirkovića postoji disciplina", ističe.

Međutim, on smatra i da Partizan može da iznenadi, ali sve zavisi od toga kako se krene.

"U revanšu svašta može da se desi", naveo je on.

Prekazi objašnjava i da je turski klub u prednosti, jer su u Turskoj nevjerovatni uslovi za igranje.

"Igrati u Turskoj za moj pojam, sada pogotovo je što su nevjerovatni uslovi za igranje, nevjerovatni uslovi za trening, to je drugi svet. Kod nas je ostalo sve uvek isto, još od vremena Tita, tako da iskreno ovde ko god dođe da gleda utakmicu, za moj pojam to nije evropski", ističe, naglasivši da o tome svedoči i činjenica što mnogi klubovi idu zimi na pripreme u Antaliju.

U Turskoj morate mnogo sebe da dajete, morate da pokažete i ne možete da prevarite taj narod, te navijače u klubu u kom igrate, jer oni itekako znaju da cijene i da poštuju. Za sve to treba mnogo, mnogo truda i oni kad to vide, da si ti ta prava osoba, oni te drže kao malo vode na dlanu, dodaje Prekazi.

Ovaj nekadašnji as Partizana će ići na utakmicu u Beogradu, a najverovatnije i na revanš utakmicu.

U dosadašnjim duelima, Bešiktaš je dva puta tokom grupne faze Lige Evrope pobijedio Partizan u sezoni 2014/2015. U prvoj utakmici rezultatom 4:0, a drugi put 2:1.

Od generacije igrača koji će u četvrtak istrčati na teren stadiona Partizan u još jednoj borbi za grupnu fazu Lige Evropa, a koji su 2014. godine igrali meč protiv ekipe Bešiktaša u grupnoj fazi Lige Evrope nalaze se Danilo Pantić, Filip Kljajić i Saša Ilić, dok je Miroslav Vulićević bio van sastava zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata.

Obe utakmice play-offa kvalifikacija Ligu Evrope, u Beogradu i u Istanbulu, protiv turske ekipe Bešiktaša će biti igrane bez gostujućih navijača. Prva utakmica igra se od 20.30 časova u Beogradu, a revanš sedam dana kasnije u Istanbulu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije