Papetov lik osvanuo na muralu na Zidu legendi PSG-a

Radiosarajevo.ba
Papetov lik osvanuo na muralu na Zidu legendi PSG-a
Foto: Twitter / Papetov lik na "Zidu legendi"

Na stadionu "Park prinčeva" u Parizu među slikama velikana tog kluba koje se nalaze oko stadiona još uvijek stoji fotografija legendardnog bh. fudbalera i bivšeg selektora fudbalske reprezentacije BiH Safeta Sušića Papeta u duelu sa čuvenim Michelom Platinijem.

Papetova slika još uvijek među velikanima PSG-a na Parku prinčeva

A sada se na velikom muralu koji se nalazi na "Zidu legendi" ovog čuvenog stadiona nalazi i njegov lik, kojeg su nacrtali navijači Paris Saint Germaina.

Pape je, podsjećamo, 1982. godine prešao u PSG, gdje ostaje 9 godina i ostavlja veliki trag, te biva proglašenim za najboljeg igrača kluba svih vremena. Godine 1983. zvanično je proglašen najboljim stranim igračem u Francuskoj. 

U kakvom je društvu legenda Sarajeva: L'Equip izabrao najbolji tim PSG-a svih vremena

Legenda Fudbalskog kluba Sarajevo i Paris Saint-Germaina, najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine u prošlom stoljeću i najuspješniji selektor u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine - Safet Sušić Pape našao se i u idealnom sastavu PSG-a svih vremena. Izbor je napravio slavni magazin L'Equipe.

Očito je da ga se i dan-danas sjećaju i odaju mu počast...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije