PAOK-u poništen gol za titulu, gazda kluba sišao na teren s pištoljem

Radiosarajevo.ba
PAOK-u poništen gol za titulu, gazda kluba sišao na teren s pištoljem
Foto: Screnshot / Ivan Savidis, prvi čovjek PAOK-a
Odigran je veliki derbi grčkog prvenstva, a utakmica nije završena nakon što je ekipi iz Soluna poništen pogodak u 90. minuti susreta.

PAOK čeka na titulu 33 godine i činilo se kako bi ove sezone titula konačno mogla doći na Tumbu. Podsjetimo, prije dva kola na Tumbi su svoj duel trebali odigrati PAOK i Olympiakos, ali susret nije odigran jer je trener ekipe iz Pireja odglumio povredu. Navijači PAOK-a pogodili su ga rolnom toalet papira, a trener Olympiakosa glumio je da je teško povrijeđen.

Utakmica je registrovana rezultatom 3:0 za Olympiakos, a PAOK je uoči duela s AEK-om imao 52 boda, dva manje od lidera AEK-a. Kada se činilo da će utakmica završiti rezultatom 0:0 Varela je u 90. minuti pogodio za erupcij na Tumbi. Solun je gorio, a onda je sudija poništio pogodak zbog ofsajda, jer je jedan od igrača PAOK-a stajao na gol liniji u ofsajdu kada je lopta prešla gol-liniju.

Slavlje se pretvorilo u bijes, a na teren je uletio i vlasni PAOK-a Ivan Savidis. Za pojasmo je nosio pištolj i tražio je sudije kako bi se obračunao s njima. Utakmica je prekinuta i uslijedili su neredi.

Bit će zanimljivo vidjeti šta će se dešavati u Grčkoj nakon ovog duela, ali drame sigurno neće nedostajati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije