Ozil otkrio detalje napada iz jula: Imali su oružje, ali nas je Sead spasio

O. K.
Ozil otkrio detalje napada iz jula: Imali su oružje, ali nas je Sead spasio
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Ozil i Kolašinac

Veznjak Arsenala i prva zvijezda Topdžija Mesut Ozil govorio je u svom intervjuu o mogućem odlasku iz londonskog kluba.

Iako je Nijemac najplaćeniji igrač Arsenala, Unai Emery je ipak odlučio da u prvi tim uvrsti druge igrače koji su trenutno u boljoj formi.

Ozil je u ovoj sezoni odigrao samo 70 minuta za Arsenal, i to u utakmici protiv Watforda.

Kako je kazao, on ne planira da ode iz Arsenala.

"Imam ugovor do 2021., i ostajem do tada. Kada sam potpisivao novi ugovor, kazao sam da je to najvažnija odluka u mojoj karijeri. Htio sam se obavezati ovom klubu, i oni su htjeli isto. Ostajem ovdje do 2021.", kazao je Nijemac.

Ozil je za "The Athletic" govorio i o incidentu koji se dogodio u centru Londona, kada su dvojica razbojnika pokušali da opljačkaju njega i reprezentativca Bosne i Hercegovine - Seada Kolašinca. 

"Primijetili smo da imaju oružje i znali smo da nešto nije uredu. Seadu su rekli da im da svoj sat, a njegova reakcija je bila hrabra. Tek sam se vjenčao i nisam htio da moja supruga bude ugrožena. Nisam mislio na sebe, brinuo sam se za svoju suprugu. Brinuo sam se da ne napadnu Aminu", dodao je veznjak Arsenala.

Ozil je objasnio i kako su pobjegli sa mjesta događaja.

"Pokušao sam ići naprijed-nazad, kako bih pomakao moped koji se nalazio ispred. Seadu sam kazao da uđe u auto, i on je nasreću uspio uskočiti, ja sam se okrenuo i pobjegli smo. Pljačkaši su nas potom gađali ciglama i kamenjem", dodao je Ozil.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije