Ovo su mogući protivnici FK Sarajevo u prvom pretkolu Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Ovo su mogući protivnici FK Sarajevo u prvom pretkolu Lige prvaka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Slavlje ispred Vječne vatre

Fudbalski klub Sarajevo je novi prvak Bosne i Hercegovine. Titulu su ovjerili kolo prije kraja BH Telecom Premijer lige i već sada se tim s Koševa može početi pripremati za Ligu prvaka.

Veličanstveno: Snimci dronom proslave titule Sarajeva su fantastični

Protivnici Bordo timu u prvom pretkolu Lige prvaka bi mogli biti, između ostalih, ovi timovi: Celtic, Cluj, Piast Gliwice, AIK, BATE Borisov, Astana, Qarabag, Crvena zvezda, Sheriff, Rosenborg, HJK Helsinki, Dundalk, Dudelange, Shkendija, TNS ili Slovan Bratislava.

Sarajevu svi ljuti rivali čestitali na osvojenoj duploj kruni

U ovom trenutku još se samo ne znaju prvaci Bugarske i Armenije.

Koeficijent trenutnog lidera bugarskog prvenstva Ludogoretsa je 27.000, a dva kola prije kraja oni imaju bod prednosti u odnosu na CSKA iz Sofije koja ima koeficijent 2.500.

Sarajevo je šampion: Krste podigao pehar namijenjen najboljoj ekipi u BiH

U Armeniji je trenutni lider Pyunik, koji dva kola prije kraja ima dva boda prednosti u odnosu na Ararat. Koeficijent Pyunika je 3.750 i bez obzira ko bude prvak Armenije na kraju, oni neće imati status nositelja u prvom pretkolu Lige prvaka, što samim tim znači da neće igrati protiv Sarajeva.

Podsjetimo, Europska nogometna federacija (UEFA) će nekoliko sati prije izvlačenja formirati regionalne grupe.

Potrebno je naglasiti da će Sarajevo naredne sezone u Europi odigrati najmanje četiri utakmice, bez obzira na ishod dvomeča u prvom pretkolu Lige prvaka.

Tim s Koševa će u slučaju da ispadne u prvom pretkolu Lige prvaka,  takmičenje nastaviti u drugom kolu kvalifikacija za Europsku ligu.

Sarajevo će prvog protivnika saznati 18. juna. Utakmice prvog pretkola Lige prvaka su 9. i 10. jula, a revanši sedam dana kasnije.

Finale Lige prvaka je planirano 30. maja 2020. godine na Ataturk stadionu u Istanbulu.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije