Ovo je urnebesno: Argentina je imala prenos najveće utakmice za srčane bolesnike

Radiosarajevo.ba
Ovo je urnebesno: Argentina je imala prenos najveće utakmice za srčane bolesnike
Foto: EPA / Navijači Boce
U nedjelju je odigrana prva utakmica finala Cope Libertadores, a u finalu su igrali Boca Juniors i River Plate.

Za one koji ne znaju. Duel je to dva najveća kluba iz Argentine, a oba dolaze iz Buenos Airesa. Duel koji je odigran prije ovoga odigran 245 puta, ali niti jedan nije važan kao ovaj.

Prvi put u historiji igraju Boca i River u finalu Cope Libertadores. Za one koji ne znaju, to je južnoamerička Liga prvaka. Pobjednik može biti samo jedan, a čak je i predsjednik Argentine rekao da poražene čeka teških 20 godina života.

Revanš je na rasporedu za deset dana, a uoči prvog susreta desio se i slučaj da je čovjek ženinom bratu zapalio kuću - pogađate zbog toga što navija za "pogrešan" klub.

Udruženje kardiologa Argentine upozorilo je srčane bolesnike da ne gledaju duel, a za njih je osiguran poseban radio prijenos, sa opuštajućom muzikom u pozadini i bez povišenog glasa komentatora.

Više od fudbala. Religija. Revanš je na El Monumentalu, stadionu Rivera, 24. novembra. Prvi susret je završen rezultatom 2:2. Nema pravila gola u gostima. Ne propustite spektakl koji će se teško ponoviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije