Ovo je Batko, htio je uplatiti 5 miliona eura na poraz Zvezde od pet golova razlike

Radiosarajevo.ba
Ovo je Batko, htio je uplatiti 5 miliona eura na poraz Zvezde od pet golova razlike
Foto: L' Equipe / Ivica Tončev sa Naserom al Khelaifijem

Francuski pravosudni organi pokrenuli su istragu zbog sumnji da je namješten rezultat utakmice Paris Saint Germain – Crvena zvezda (6:1).

Svi tragovi vode prema Ivici Tončevu, zvanom Batko, bivšem potpredsjedniku beogradskog kluba.

Kako pišu francuski mediji Tončev je, navodno, pokušao uplatiti pet miliona eura na okladu da će Zvezda u Parizu izgubiti s pet ili više golova razlike. Na kraju je bilo 6:1 za Parižane.

O ovom skandalu prvi je pisao “L’ Equipe”. Slično je javila i španska “Marca”, koja je navela da je pokrenuta istraga na osnovu relevantnih saznanja.

Mediji pišu da se Tončev dan prije utakmice u Parizu sastao sa vlasnikom PSG-a Naserom al Khelaifijem. Njihov razgovor je pratila jedna osoba, koja je sve to javila francuskoj policiji.

Kvota na tu ponudi bio je od 8,5 do  9, zavisno od kladionice. Batko bi tako na pet miliona eura, ostvario dobitak od 40 miliona eura.

“L’ Equipe” navodi da je nakon dojave policija prisluškivala razgovor između Ivice i Nasera, ali da nije čula ništa što bi potvrdilo sumnju.

Naslovnica

PrtScr: Naslovnica "L'Equipea" koja govori o aferi u ligi prvaka

Francuska policija i tužiteljstvo su pokrenuli istragu, a druga informacija govori da je Tončev u jednom restoranu trebao preuzeti novac od dobijene oklade, ali je ta informacija do policije stigla prekasno.

Parižani, kao i Beograđani, odmah su demantirali da imaju bilo kakvog udjela u aferi. Crvena Zvezda je izdala saopćenje kojim je, s najvećom dozom gnušanja, odbacila „umiješanost u nečasne radnje“.

Zbog štete ugledu i renomeu Zvezda inzistira da UEFA i francuski istražni organi sve sumnje istraže do kraja i otkriju istinu.

Inače, Tončev je bliski saradnik partijskog šefa Ivice Dačića, koji je sada ministar vanjskih poslova Srbije.

Istraga je u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije