Otvoreno pismo Seada Kajtaza povodom posljednjih dešavanja u vezi FK Velež

Radiosarajevo.ba
Otvoreno pismo Seada Kajtaza povodom posljednjih dešavanja u vezi FK Velež
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Sead Kajtaz

Nakon pregledane utakmice 17. kola Prve lige FBiH između FK Goražde i FK Velež, osjećam potrebu da se oglasim kao neko ko je čitav svoj život posvetio fudbalu, na početku otvorenog pisma kaže Sead Kajtaz, legendarni nogometaš tima iz Mostara i član Komiteta za posredovanje i savjetovanje u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine. 

Sudijska lakrdija: Iz FK Velež objavili 19 pogrešaka arbitara na utakmici u Goraždu

Komentar Barbareza na Twitteru o utakmici u Goraždu sve govori

Trener Veleža Rahimić sa suzama u očima: Uništili su nas, ne znam šta ću dalje...

Ostatak njegovog otvorenog pisma prenosimo u cijelosti: 

"Suđenje u navedenoj utakmici je bilo toliko tendeciozno da je nevjerovatno da takvo suđenje gledamo na našim terenima u 2019. godini. Od prve minute se vidjelo da sudijska trojka ima namjeru da onemogući Velež u nastojanju da dođe do željenog rezultata.

Nažalost, N/FS Bosne i Hercegovine nema ingerencije nad sudijskom organizacijom NS Federacije BiH, jer nema prohodnosti od vrha prema dole, pa tako i ja kao član Komiteta za posredovanje i savjetovanje ne mogu ništa konkretno uraditi, osim da stanem na stranu pravih sportskih vrijednosti, kojima bi svi trebali težiti.

Nadam se da u narednom periodu nećemo bit svjedoci sličnim dešavanjima na našim terenima", navodi Sead Kajtaz u otvorenom pismu.  

Više o temi Goražde - Velež možete pročitati OVDJE.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije