Otvarali kovčeg i slikali se s mrtvim Maradonom, procurile fotografije

0
Radiosarajevo.ba
Otvarali kovčeg i slikali se s mrtvim Maradonom, procurile fotografije
Screenshot/Gol.dnevnik.hr / Maradonin lijes

Argentinska nogometna legenda Diego Maradona, koji je umro od srčanog udara, pokopan je na groblju na periferiji Buenos Airesa.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena umro je u srijedu u 60. godini od zatajenja srca nakon što se u kući u predgrađu Buenos Airesa oporavljao od operacije glave.

Posljednji ispraćaj organizovan je u Ružičastoj kući (Casa Rosada), vladinoj zgradi u srcu glavnog grada, a Maradonu su u suzama i s ovacijama ispratile hiljade Argentinaca koji su se klanjali pred njegovim lijesom i ostavljali cvijeće.

U Argentini su proglašena i tri dana žalosti.

Maradonini navijači napravili su dva skandala prije pogreba. Prvo su se potukli s policijom koja je čuvala lijes. Navijači nisu htjeli satima čekati u redu, pa su se počeli gurati, a policija je morala sve smirivati i nekoliko je osoba ozlijeđeno.

Drugi skandal veoma je morbidan. Trojica članova pogrebnog društva nakon ceremonije oproštaja otvorila su Maradonin lijes i fotografirala se s njim, prenosi gol.dnevnik.hr.

Fotografije su brzo procurile na društvenim mrežama, a njih čeka žestoka kazna zbog gluposti koju su napravili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije