Otkrivamo detalje najvećeg ugovora u historiji FK Željezničar

Radiosarajevo.ba
Otkrivamo detalje najvećeg ugovora u historiji FK Željezničar
Foto: aekfc.gr / Anel Šabanadžović potpisao za AEK: Najveći transfer u historiji FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar danas je kompletirao najveći transfer u historiji klub - Anel Šabanadžović zvanično je postao novi novi član AEK-a, potvrdio je to i klub iz Atine na svojoj oficijalnoj stranici.

Jedan od najboljih mladih igrača tima s Grbavice i Bosne i Hercegovine, potpisao je ugovor sa grčkim prvakom do 2023. godine.

Šabanadžović će u FK Željezničar ostati do ljeta, nakon čega se priključiti AEK-u. Portal Radiosarajevo.ba ekskluzivno je saznao i detalje historijskog ugovora u FK Željezničar, za koji najveća zasluga za ovaj transfer ide na račun Senada Misimovića, donedavnog predsjednika kluba koji je učestvovao u pregovorima prošle godine u Atini.

Senad Misimović: Pripadaju mu najveće zasluge za transfer Anela Šabanadžovića u AEK - undefined

Radiosarajevo.ba: Senad Misimović: Pripadaju mu najveće zasluge za transfer Anela Šabanadžovića u AEK

Željezničar je za Anelov transfer dobio 450.000 eura u novcu. Na klupskom računu on će biti do 20. januara ove godine. Željezničaru će od narednog transfera pripasti 20 posto.

Plavi s Grbavice dobit će i 100.000 eura bonusa, u slučaju da se  AEK barem jednom u narednih pet godina plasira u Ligu Europe. U slučaju da se atinski šampion u narednih pet godina plasira u Ligu prvaka, FK Željezničar pripast će 150.000 eura.  

AEK je poslao i lijepu poruku dobrodošlice za Anela Šabanadžovića:

“Anele, dobro došao u AEK-ovu porodicu. Želimo da nastaviš stopama svoga oca!”, poručili su iz redova kluba iz Atine u kojem je dubok trag ostavio i njegov otac, legendarni Refik Šabanadžović.

Devetnaestogodišnji igrač nije krio zadovoljstvo dolaskom u slavni grčki klub.

Anel Šabanadžović potpisao za AEK: Najveći transfer  u historiji FK Željezničar - undefined

Foto: aekfc.gr: Anel Šabanadžović potpisao za AEK: Najveći transfer  u historiji FK Željezničar

“Veoma sam uzbuđen što nastavljam karijeru u tako velikom timu kao što je AEK. Naučio sam sve o ovom klubu od mog oca, gledao sam mnogo utakmica s njim, govorio je biranim riječima”, rekao je Šabanadžović, dodavši:

“Jedva čekam da se pridružim ekipi na ljeto. Dobro znam da je prezime koje nosim veoma teško, znam koliko je moj otac postigao sa ovim klubom i ono što želim i pokušat ću da nastavim njegovim stopama, da postignem onoliko koliko je i on.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije