Otkrivamo tajnu iz svlačionice Zmajeva: Zbog ovog će Džeko uvijek biti Dijamant

A. S.
Otkrivamo tajnu iz svlačionice Zmajeva: Zbog ovog će Džeko uvijek biti Dijamant
Foto: Radiosarajevo.ba / Bešić, Karabeg, Duljević, Spahić i Džeko na jednom od okupljanja reprezentacije BiH

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, oba meča kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. protiv Armenija i Grčke igrao je pod tabletama, saznaje Radiosarajevo.ba.

Informaciju su nam otkrili reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su htjeli stati u obranu Dijamanta, nakon pojedinih optužbi da je kapiten Zmajeva oba meča kvalifikacija odigrao ispod svog nivoa. 
 
Potvrdu naših saznanja dobili smo i od glasnogovornice Nogometnog saveza BiH Slavice Pecikoze, koja nas je za više informacija uputila na šefa medicinskog tima A selekcije prof. dr. Reufa Karabega
 
Bešić, Karabeg, Duljević, Spahić i Džeko na jeddnom od okupljanja reprezentacije BiH - undefined

Radiosarajevo.ba: Bešić, Karabeg, Duljević, Spahić i Džeko na jednom od okupljanja reprezentacije BiH

"Tačno je da je Džeko oba meča igrao povrijeđen. No, kao pravi kapiten imao je veliku želju da igra. Džeko je stigao na okupljanje s bolovima u stražnjoj loži natkoljenice. Sve vrijeme priprema bio je pod fizikalnom terapijom i specijalnim tretmanom, koji je uzimao prije treninga, a svakako prije utakmice. Iako je mogao da ne igra, on je insistirao da nastupi, jer je imao ogromnu želju da pomogne ekipi. Iz tog razloga je u oba susreta pio tablete", potvrdio je za Radiosarajevo.ba prof. dr Reuf Karabeg, specijalista opće hirurgije i plastično-rekonstruktivne hirurgije, koji je dodao da je prije meča sa Grčkom golman Ibrahim Šehić dobio blokadu, kao i Sead Kolašinac, zbog problema s ramenom. 
 
Edin Džeko o ovom problemu se za vrijeme priprema i nakon mečeva nije oglašavao, ali je stisnuo zube i odigrao oba susreta, još jednom dokazavši da je i pored svih problema i nedaća naš istinski - Dijamant

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije