Otac najvećeg fudbalskog dragulja Italije: Juventus mi duguje dva traktora

Radiosarajevo.ba
Otac najvećeg fudbalskog dragulja Italije: Juventus mi duguje dva traktora
Foto: EPA-EFE / Moise Kean

Otac najvećeg fudbalskog dragulja Italije Moise Keana izjavio je za medije u Italiji kako je Juventus izigrao dogovor s njim, te da mu duguje dva traktora.

Kean je kao najveći fudbalski dragulj bio na meti brojnih europskih klubova, a 19-godišnjak je ostao u Juventusu. Razlog je njegov otac koji je navijač Juventus i koji je napravio dogovor da zadrži sina u dresu Stare dame.

Naime, Jean Kean je rekao za Radio Italija da je zamjerio Juventusu zbog toga što klub iz Torina nije održao dogovor.

"Moise je navijao za Inter kao dijete. Volio je Obafemija Martinsa i uvijek mi je tražio njegov dres. Igrao je za Torino, ali ja sam ga poslao u Juventus zbog toga što sam njihov navijač. Sretan sam zbog njega, iako ja imam problem s Juventusom. Ne daju mi više ulaznice za stadion.

Ja sam rastavljen od njegove majke, a ona je ranije željela preseliti s njim u Englesku. Obećao sam Juventusu da ću ga zadržati u Italiji, ali sam tražio dva traktora. Rekli su da to nije problem, ali ništa još nisam dobio. Sada mi više ne daju ni ulaznice i neće da uzvrate na pozive", rekao je stariji Kean.

Mlada nada Juventusa brzo se ogradila od tvrdnji oca.

"Traktor? Ne znam o čemu pričaš", napisao je Moise i dodao:

"Ako sam čovjek kakav jesam danas, to je zahvaljujući mojoj majci. Sa tim sam sve rekao", poruka je Moisea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije