Osim u svom stilu: Može Husref pričati šta hoće, ali mi nismo favoriti

Radiosarajevo.ba
Osim u svom stilu: Može Husref pričati šta hoće, ali mi nismo favoriti
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Osim u svom stilu: Može Husref pričati šta hoće, ali mi nismo favoriti

Željezničar će u subotu od 20 sati na stadionu Grbavica u okviru sedmog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati gradskog rivala, ekipu Sarajeva.

Musemić uoči vječitog derbija: Ulogu favorita prepuštam Želji

"Može Husref pričati šta hoće, ali ne bih se složio da smo favoriti. Imaju dvije priče. Igramo na svom stadionu, a druga je da igramo protiv prvaka koji je i dalje prvi na tabeli. Tabela pokazuje ko je u ovom trenutku ispred koga i preformanse u posljednjih godinu dvije su definitivno na strani Sarajeva. Hvala Sarajevu, ali se ne bih složio sa konstatacijom da smo favoriti", rekao je Osim i dodao:

"Znamo i mi šuplju baciti. Nećemo pasti u tu klopku. Nije lijepo biti pet bodova u zaostatku ako nešto ganjaš. Zavisi od načina na koji ćeš izgubiti ako ćeš izgubiti, a mi se nadamo da nećemo. Način na koji ćeš izgubiti može puno važniji biti nego matematska razlika nakon utakmice. Ako pokažemo da imamo argumente, pet bodova neće biti puno, a i ako pobijediš i vidiš da si slabiji, šta to znači? Imaćeš bod prednosti, a oni će imati ostalo. Puno je važnije kako će se svi pokazati jer to daje nadu za nešto, a to nešto je dvadesetak kola do kraja. A ako imaš nešto ti ćeš osvojiti dovoljno bodova da stigneš tu razliku, a ako nemaš to nešto onda to nećeš sačuvati. Mi ćemo nakon ove utakmice znati gdje smo otprilike i to je ono što je meni važno. Ako pobijediš 1:0 nekakvim golom slučajnim, imaćeš bod prednosti u odnosu na njih, to je super, a ljudi te razvalili", ističe Osim, prenosi Sport1

Trener Željeznićara smatra da je Željezničar pod većim pritiskom. 

"Ja mislim da je njima lakše jer igraju u gostima i imaju dva boda prednosti. Ako izgube onda su jedan bod u zaostatku, a mi ako izgubimo, onda smo pet bodova u zaostatku. Zna se kome je lakše s te strane. Ja se nadam da ovu utakmicu nećemo ući kao u onu sa Širokim. Nadam se da nećemo biti u zaostatku od dva gola u prvih 15 minuta, da ćemo biti ozbiljniji i koncentrisaniji, te da kad budemo u prilici da mijenjamo da to uradimo da nešto napravimo, a ne da spašavamo živu glavu. Nama bi išlo u prilog da utakmica bude u egalu i da mi imamo adute s klupe, godilo bi nam da utakmica ide u tom pravcu", rekao je Osim. 

Trener Željezničara je za kraj dodao da Krpić i Ermin Zec odlično surađuju. 

"Mislim da Krpić i Ermin Zec gode jedan drugom. Nisu puno igrali jedan sa drugim, ali ono što jesu jeste bilo veoma dobro. Lijepo je igrati Krpiću sa igračem koji ti može dati loptu, a i Zecu je lijepo igrati sa igračem koji može realizovati priliku. Mislim da to može funkcionisati, ali sad zasad to nije loše", kazao je Osim.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije