Osim: Potrudit ćemo se da nas Velež ne skine s prvog mjesta

Radiosarajevo.ba
Osim: Potrudit ćemo se da nas Velež ne skine s prvog mjesta
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Press konferencija FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara jesenji dio sezone zaključit će sutrašnjom utakmicom (16 sati) protiv Veleža.

Tim povodom predstavnicima medija obratili su se šef stručnog štaba i golman Plavih, Amar Osim i Vedran Kjosevski, piše Scsport.

“Neće biti lako poslije derbija. Nisam siguran da smo toliko zreli da dobro izdanje na derbiju neće utjecati na to da nas opusti. To je u ljudskoj prirodi da se malo uljuljkamo. Imamo još jednu utakmicu i trebamo iskoristiti sve načine da motivirano igrače. Bez toga će nam biti teško. Bez motivacije ne možemo ni s kim igrati s kamoli s Veležom”, kazao je Osim te se potom referirao na prvu ovosezonsku utakmicu s Mostarcima:

“Dosta se promijenilo od tada, a tada je domaćin bio baš raspoložen. Nadigrali su nas. Nadam se da tu utakmicu imamo kao neki negativan primjer. Imamo sličnu situaciji kao tada. S pobjedom ostajemo prvi i vidjećemo koliko ćemo znati iskoristiti povoljan momenat za nas. Velež igra jako dobro i dva puta su nas već ove godine nadigrali”.

Press konferencija FK Željezničar - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Press konferencija FK Željezničar

Zatim se prvi strateg Željezničara osvrnuo na igrački kadar:

“Izostat će kod obje ekipe neki značajni igrači, ali to može biti motiv za druge. Sada svi pričaju kako je jedan igrač sam pobijedio jednu ekipu, pa to može biti motiv drugima da pokažu da to nije baš tako. U tom pravcu ćemo pokušati motivirati ekipu”.

Osim je nakon toga ponovo pohvalio sutrašnjeg protivnika.

“Velež igra odlično protiv dobrih ekipa. Ne bih sada ulazio u to zašto je to tako jer imamo neke svoje zamisli. Dosad kad god su igrali protiv lidera skidali su ga s prvog mjesta. Potrudit ćemo se da nas ne skinu s prvog mjesta. Radit ćemo sve iste stvari kao oni kada igraju kući. Legalnim metodama. Praviti pritisak s tribina… Oni kući pokazuju kako je u bh. fudbalu kad se igra kući. Pokazali su to protiv Zrinjskog i nas, malo manje protiv Sarajeva, pošto su to prijateljski klubovi. Sad ćemo i mi pokazati kako se ponaša domaćin”.

Željin trener je dao kompliment i Kjosevskom, ocjenivši njegovu partiju u derbiju.

“Vedran se uklopio u opštu sliku ekipe gdje su svi dali doprinos i bili na nivou”.

Konferenciju je završio u svom stilu:

“Bit će posljednja utakmica za neke igrače… U ovoj godini”.

Podsjećamo, FK Željezničar je donio odluka da na sutrašnjoj utakmici žene i djeca do 14 godina mogu besplatno prisustvovati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije