Osim o Štiliću: Koliko smo ga platili, trebao bi biti pojačanje

Radiosarajevo.ba
Osim o Štiliću: Koliko smo ga platili, trebao bi biti pojačanje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Povratak na Grbavicu: Semir Štilić potpisao za Željezničar

Ekipa Željezničara u nedjelju će na Grbavici odigrati derbi 3. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog.

Povratak na Grbavicu: Semir Štilić potpisao za Željezničar

Tim povodom predstavnicima medija na press-konferenciji u plavom salonu obratili su se šef stručnog štaba Plavih Amar Osim i prvotimac Filip Erić.

“Igraju Željo i Zrinjski. Očekujem da bude puno publike i da utakmica opravda epitet derbija. Zrinjski je pokazao da je u briljantnoj formi, a kvalitet fudbala je ono što može da nastavi ovaj trend dolaska publike na stadion. Kad bi bila dobra utakmica puno bi to značilo, globalno je više bitno od toga ko će slaviti. Kad bi oni ostavili ekipu od sinoć, bila bi to prednost, ali će kombinovati. I bez 6-7 igrača od sinoć oni dobro izgledaju. Bez obzira na sve mi moramo biti motivirani. Euforija u kojoj su oni može učiniti i puno toga dobroga za njih, kao i taj adrenalin. Ermin Zec neće biti u kombinacijama”, kazao je Osim.

Press-koneferncija je zatim prekinuta kako bi bio predstavljen povratnik u redove Plavih, Semir Štilić. O njemu je Osim rekao:

“Sudeći po onome koliko smo ga platili trebao bi biti pojačanje. Šalim se, igrač s takvom karijerom treba biti pojačanje, a fali nam igrač takvih karakteristika. Ljevak je, mozak malo drugačije radi… Neke stvari može lakše uraditi nego dešnjak. Problem je što iskreno teško postižemo gol, a kad imaš takve igrače to znači mnogo. Od Mladosti smo bili mnogo bolji, ali si morao poginuti da pobijediš. Igrači kao Semir u takvim situacijama dosta znače. On neće moći još igrati, vjerovatno će fit biti nakon prve pauze. Pet-šest mjeseci nije igrao, a poslije ćemo vidjeti. Definitivno je plus kada imaš igrača tog nivoa”, istakao je Osim.

Erić je o susretu sa Zrinjskim kazao:

“Sigurno da nam utakmica protiv Mladosti daje samopouzdanje pred Zrinjski. Dobro smo se pokazali u Kaknju i to nam daje motiv. Svi će dati maksimum”, kazao je golman Željezničara.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije