Osim nakon poraza od Veleža: Na kraju su naši odustali

Radiosarajevo.ba
Osim nakon poraza od Veleža: Na kraju su naši odustali
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Amar Osim

Trener Željezničara, Amar Osim nakon poraza od Veleža kazao je da su Rođeni imali sreću da su nakon prvog prelaska centra dali gol, što je Veležu pomoglo da ostane koncetrisani na ono što treba da uradi.

Rođeni savladali Plave na Grbavici: Željo na drugom mjestu završava polusezonu

"Golman je neke stvari odradio izvanredno. Naopako je krenulo i tako je završilo. Mi smo kampovali u šesnaestercu, a oni su tri puta prešli centar i dali gol. Falilo nam je igrača, falilo nam je važnih igrača, ovi koji su danas igrali nisu uspjeli zamijeniti one koji su izostali. Nismo bili nastrojeni kilerski da damo neki gol i okrenemo utakmicu u našu korist. Žao mi je što smo pokvarili dojam koji smo ostavili kroz cijelu polusezonu. Vidite kakva je liga, svako može svakoga pobijediti, ne treba čuditi to što se dešavaju ovakvi rezultati, bit će ih još, rekao je Osim i dodao:

"Razbranili smo golmana na početku i što je više utakmica odmicala, bio je sve bolji. Na kraju su naši odustali, imali su osjećaj da mu ne mogu nikako dati gol. Ne treba sve ono što smo dobro uradili u ovoj polusezoni baciti pod noge zbog jedne utakmice. Ova utakmica je bila nesretna, Velež je zaslužio u prvoj utakmici pobjedu protiv nas, ali nisu nas pobijedili, ovaj put im se to vratilo".

Željezničar je ovim porazom prepustio prvom mjesto svom gradskom rivalu Sarajevu, čime je ekipa sa Koševa završila kao jesenji prvak Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije