Osim i Veselinović najavili utakmicu Želje protiv Mladosti

Radiosarajevo.ba
Osim i Veselinović najavili utakmicu Želje protiv Mladosti
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Osim i Veselinović najavili utakmicu Želje protiv Mladosti

Nakon reprezentativne pauze večeras se nastavlja Premijer liga BiH, a snage će sutra također u okviru 13. kola odmjeriti Željezničar i Mladost.

Nogometaši Željezničara će na Grbavici dočekati Mladost iz Doboja kod Kaknja, a fudbaler Mladen Veselinović najavio je sutrašnji meč.

"Sigurno da nikome nije u cilju da ima oscilacije već kontinuitet u igri. Na Grbavici se igra kako nama odgovara, odemo u neki drugi grad gdje se igra dosta sporije, ljudi namjerno neće da zaliju teren i mi se moramo prilagoditi terenu koji nije adekvatan kao Grbavica. To je problem kome se mi moramo prilagoditi, rekao je Veselinović i zatim dodao:

"I protiv Borca i Slobode smo bili bolji, nezasluženo smo neriješeno igrali. Oscilacije igrača, može da bude raznih momenata u igri, igrač nije na adekvatnom nivou, potrefi se takva utakmica kao u Mostaru gdje krene tri-četiri igrača loše i onda svi padnemo. Vidite reprezentaciju, protiv Finske odigra odlično i onda protiv Grčke katastrofalno", ističe Veselinović, prenosi Sport1.

On dodaje da je za svaku utakmicu drugačija priprema.

"Za svaku utakmicu se posebno pripremamo, ja se pred svaku utakmicu fokusiram na sebe, fokus je na svakoj narednoj utakmici, ne planiram ništa unaprijed, ne može se ništa na terenu predvidjeti, sve zavisi od trenutka i momenta. Naravno da je teško, oni nemaju šta da izgube, a mi gubimo bodove. Oni dođu ovdje da se pokažu jer je ovo najbolji teren i najbolja publika u državi, nemaju šta da izgube, a mi imamo.

Moramo u svaku utakmicu ući ozbiljno, ako ne uđemo onda se moramo čupati, a kada kreneš iz minusa u svemu u životu je teško, a ne u fudbalu", dodao je Veselinović.

Željezničar je prije nekoliko dana igrao protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine i Plavi su tada slavili visoku pobjedu rezultatom 6:1, a trener Amar Osim smatra da se takva utakmica neće ponoviti.

Osim i Veselinović najavili utakmicu Želje protiv Mladosti  - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Osim i Veselinović najavili utakmicu Želje protiv Mladosti

"Igrali smo prije 16 dana i teško je očekivati da će utakmica proći bezazleno odnosno lagano kako je tada protekla. Mi smo tada bili ozbiljniji što se tiče izbora igrača, to su svjesno uradila oba trenera i ja čisto sumnjam da će utakmica biti lagana po nas. Svaku utakmicu oni smatraju kao posljednju šansu za opstanak, nisu uspjeli protiv Veleža, nisu imali znanja, ali oni su blizu i moraju iskoristiti svaku priliku da se primaknu, pa da prestignu ostale. Nemaju pritisak moranja rezultata, igraju protiv ekipe koja je bolja od njih, znači jako lijepa prilika da prilično rasterećni odigraju dobru utakmicu i nešto naprave na Grbavici", kazao je Osim.

Da je Osim trener Mladosti, on zna kako bi pripremio utakmicu protiv Željezničara na Grbavici, te je rekao da je pred njima lakša utakmica nego pred njegovim igračima.

"Lako bih pripremio utakmicu što je odlična uvertira za utakmicu. Igraš protiv ekipe koja ti je dala šest golova, neće biti isti igrači na terenu, svaka utakmica nosi neku svoju priču, na 0:0 su oni imali jako dobru situaciju koju nisu realizovali i da je tada bilo 1:0 za njih, mi bismo vjerovatno pobijedili, ali ne 6:1. Vrlo su male razlike, ali ako dobro startaš imaš se čemu nadati. Pretpostavljam da će u tom pravcu njihov trener pripremiti utakmicu, da nas stisnu i na početku da nas pokušaju raniti jer im to daje snage da drže ono po šta su došli. To je sasvim legitimno da se tome nadaju. Mi ćemo pokušati to spriječiti jer smo mi kao bolji, imamo više bodova, ali oni imaju lakšu utakmicu nego mi. Njihov trener će biti motivisan, znaće šta će reći igračima", dodao je trener Plavih koji je potvrdio da njegovi igrači loše ulaze u utakmicu.

"Dovoljno je veliki uzorak statistički da možemo pričati o problemima, ali i dovoljno mali da možeš pričati o stvarima koje su utjecale na to. Ali da je problem, definitivno jeste. Mi smo se ranije uspjeli vraćati sve do posljednje utakmice protiv Borca. Da sam ja rekao igrajte bunker, vjerovatno u prvih 30 minuta ne bismo primili gol u Banjaluci, ali kad izgubiš 3:0, pitaš se šta si onda dobro uradio. Pokušali smo biti oprezni, ali smo ušli bez garda i dobili po nosu", dodao je Osim. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije