Osim i Krpić uoči meča sa Sarajevom: Bod nam nije dosta, idemo na pobjedu

O. K.
Osim i Krpić uoči meča sa Sarajevom: Bod nam nije dosta, idemo na pobjedu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Osim i Krpić uoči meča sa Sarajevom

U taboru FK Željezničar se nadaju odličnom rezultatu na Koševu, u sutrašnjem (16 sati, subota) susretu na Koiševu protiv Sarajeva.

Predstavnicima medija danas su se na Grbavici obratili šef stručnog štaba i kapiten Željezničara, Amar Osim i Sulejman Krpić.

Musemić uoči derbija sa Željom: Osim me ne može ničim iznenaditi

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferencija za medije uoči sutrašnje utakmice Tima s Koševa protiv Željezničara. Prisutnim novinarima su se obratili trener Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski. "Što se tiče derbija, sve je ispričano. Derbi dočekujemo u dobroj atmosferi. Imamo širi izbor igrača imamo u odnosu na posljednje utakmice.

“Sigurno da bi bila komotnija situacija da smo bodovno izjednačeni. Nije ugodno, ali dobro. Sami smo sebe doveli u ovu situaciju. Ne treba obraćati puno na to pažnju, već pokušati biti na optimalnom nivou. Protiv ekipe koja je prva na tabeli, ne biti u dobrom izdanju ne može donijeti dobro. Snaga Sarajeva je u sedam-osam pobjeda kod kuće. Ali, imamo i mi snagu. Bili smo prvi do ovog kola. Nismo loši. Naša snaga je u kvaliteti ekipe”, kazao je Osim.

Trener Plavih je podvukao da će Sarajevo u drugačijem sastavu dočekati ovaj derbi u odnosu na prethodni.

“Svi igrači su im se vratili, osim Pidre, koji je moja simpatija, mislim igrački. Nisu oni nešto posebno bolji od povratka igrača. Svi su mislili kada se ti igrači vrate, da će igrati ko prošle sezone, ali to nije slučaj”, dodao je Osim.

Sulejman Krpić se prvo osvrnuo na duel protiv Širokog i promašaj s bijele tačke.

“U karijeri sam šutirao sedam, osam penala. Prvi put sam promašio. Nisam ni šutirao kako inače šutiram. Ljut sam na sebe. Znamo se nositi s pritiskom. Znamo šta nas čeka sutra. Možda bismo bili zadovoljni bodom, ali idemo na pobjedu. Ne, nisam 100 posto spreman, sada sam spreman 300 posto”, kazao je Krpić.

Osim i Krpić uoči meča sa Sarajevom - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Osim i Krpić uoči meča sa Sarajevom

On je naglasio da mu nije bilo svejedno prošli put kada je izgubio na Grbavici.

"Sigurno da nije ni njima bilo lako kad su primili još dva više. Pripremamo se psihički i fizički. Spremni smo na sve. Ne moramo igrati ko Barcelona, City… Bitno je da uzmemo tri boda”, podvukao je Krpić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije