Osim: Dovest ćemo igrače koji nam kvalitetom i mentalitetom mogu pomoći

Radiosarajevo.ba
Osim: Dovest ćemo igrače koji nam kvalitetom i mentalitetom mogu pomoći
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Konferencija za medije

U Plavom salonu na Stadionu Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili predsjednik Kluba, Nihad Selimović te šef stručnog štaba, Amar Osim.

"Procjena je bila da ova ekipa prije ovih odlazaka nije bila u stanju da iznese sve zahtjeve, 15 bodova smo u zaostatku, procjena je bila da nije bila kvalitetna ekipa, te smo zbog toga napravili raskide ugovora. Ako ne možemo imati skupu i funkcionalnu ekipu onda možemo imati barem jeftiniju. Nije postojao sklad između naših očekivanja i onog što oni pružaju", rekao je Osim te dodao:

"Imamo ekipu kakvu imamo. Ta ekipa će se sigurno pojačati, sada imamo generalno mal broj igrača, 23 igrača od toga su tri golmana. Morat ćemo dovesti par igrača da popravimo brojno stanje, a i u kvalitetu. Da li ćemo žuriti, ne znam, zna se da prelazni rok traje do 1. februara. Mnogi igrači koji su nam interesantni ganjaju nešto vani, pa se nadam da ćemo uspjeti dovesti kvalitetne igrače. Lijepo bi to bilo kompletirati, ali ne želimo praviti greške. Nećemo skinuti pet-šest igrača i dovesti pet-šest novih igrača koji nam neće donijeti ništa specijalno. Bogićević ima ugovor i produžit ćemo mu ugovor jer on nema malo godina. Smatramo da praksu prelakog otpisivanja igrača koji su se dokazali u ovom klubu, treba usporiti da ne kažem prekinuti. Imamo tu igrače koji su nam bitni i čije kvalitete moramo iskoristit. To je osnovni razlog što će Bogićević nastaviti saradnju. Procjena je da on može dati. I Stanića ćemo također vratiti, procjena je da nam može pomoći, to je sasvim normalno razmišljanje."

Osim smatra da treba dovesti igrače koji kvalitetom i mentalitetom mogu pomoći. Nije želio govoriti o pozicijama jer bi, kako kaže, sebe mogao dovesti u neprijatnu situaciju na početku.

"2009. smo bili u situaciji da smo mogli sve nabiti nogom i to su igrači znali. Sad je drugačija situacija, igrači imaju ugovore. Trebamo se pojačati, tabela nam pokazuje sve. Tu smo jer smo slabi. Ne možemo izgubiti pet utakmica ako nisi slab. Može te sudija malo zeznuti, pričamo o Želji, klubu koji ima tradiciju, klubu koji ima sve preduslove, ali ne možemo izgubiti pet utakmica. Očigledno je da smo slabi. Bolji su igrači igrali prije desetak godina, neke druge stvari su bolje sada. Bolji su tereni, bolje je suđenje i to sve čini kvalitetnijim fudbal", rekao je.

Osim je i dalje jasno govorio da je ekipa slaba, te da nije bila loša samo u jednom segmentu nego u mnogim ostalim stvarima.

"Izgubili smo od nekih protivnika od kojih ne bismo trebali gubiti, dešavale su se stvari koje se ne bi smjele dešavati u našem klubu. Sve se skupilo i došlo na naplatu. Sve je ispalo ružno kad gledaš iz vana. Bila je katastrofa. Ekipa nije samo u jednom segmentu bila loša već u mnogo stvari."

Osvrnuo se i na to kazavši kako je premalo igrača koji su duže vrijeme u klubu i koji mogu te vrijednosti prenositi na ostale u klubu.

"Ja sam prije šest godina bio u klubu i nijednog igrača nema koji je bio kad sam ja bio u klubu osim Bogićevića, te Stanića koji nije naš igrač. Kako se bilo kakav niz može nastaviti kada mijenjate igrače i olako se rješavate igrače koji su tu neko vrijeme i koji iako nisu kvalitetom na nivou, ali imaju drugih vrijednosti", kazao je Amar Osim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije