Ornek žalostan zbog gubitka dva boda, Sedloski sretan zbog remija

Fena
Ornek žalostan zbog gubitka dva boda, Sedloski sretan zbog remija
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalj sa utakmice FK Željezničar - NK Čelik Zenica
U najefikasnijem susretu 14. kola BHT Premijer lige u nogometu, u kojem su postignuta samo dva gola, nogometaši Čelika i Širokog Brijega remizirali rezultatom 1:1.

Gosti su do boda stigli u sudijskom vremenu pa je i razumljivo da je gostujući trener Goce Sedloski na press-konferenciji bio zadovoljniji ishodom od svog domaćina.

"Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali dosta loše, nismo igrali kako sam tražio, ali smo stvorili neke šanse. Moramo biti iskreni pa reći da je i Čelik imao šanse, koje je naš golman dva puta odbranio, ai smo primili gol. U drugo smo poluvrijeme ušli s rizikom, ubacio sam te mlade klince i uspjeli smo poravnati. Čestitam mojim igračima, kao i Čeliku", kazao je Sedloski, koji je dodao da od igrača traži da cijelo vrijeme budu agresivni i koncentrirani.

Domaći trener Adnan Ornek kazao je da su dobro počeli, postigli prvi gol, a dobar debi imao je i Faustin Senghor. Za njega se, kazao je Ornek, bojao kako će reagirati.

"Nakon prinudnih izmjena zbog povreda, susret smo završii s tri stopera, što nije moj način igre. Vedrana Vrhovca sam, zbog visokih igrača Širokog, pomjerio na poziciju zadnjeg veznog. Široki Brijeg je jako dobra ekipa, ali, naravno, kada ne pobjedimo ne mogu biti zadovoljan, jer smo željeli ovu pobjedu", kazao je Ornek, koji je dodao kako je zbog toga tužan.

On je istakao i problem svog golmana Branislava Ružića s procjenom lopte, kao i da je iskusni veznjak Nermin Jamak tražio izmjenu, a što ga je, uz povredu strijelca jedinog gola Anela Dedića, prinudilo na rokade u timu. kazao je Ornek, koji je dodao kako je zbog toga tužan.

On je istakao i problem svog golmana Branislava Ružića s procjenom lopte, kao i da je iskusni veznjak Nermin Jamak tražio izmjenu, a što ga je, uz povredu strijelca jedinog gola Anela Dedića, prinudilo na rokade u timu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije