Operisan Ermin Bičakčić: Nisu optimistične procjene o "Bičinom" povratku na teren

0
Radiosarajevo.ba
Operisan Ermin Bičakčić: Nisu optimistične procjene o "Bičinom" povratku na teren

Sve je izgledalo savršeno za Ermina Bičakčića. Izborio se za povjerenje novog trenera Hoffenheima Sebastiana Hoenessa, postao stub odbrane na pobjedničkom startu sezone kluba iz Sinsheima.

U derbiju protiv Bayerna postigao je vodeći gol za Hoffenheim u 16. minuti… Svega 20-ak minuta kasnije srušio se "Bičin" svijet. U dvoboju jedan na jedan s novim igračem Bayerna Leroyem Saneom, Bičakčić je bio prisiljen na oštre promjene smjera što je izazvalo povredu.

Izašao je s terena, a ljekarski pregled je pokazao težinu povrede. Pored povrede meniskusa Bičakčić je pokidao kružne ligament! Prema informacijama Kickera, Bičakčić je u utorak operiran u Innsbrucku, a predstoji mu dug oporavak.

Poređenja radi, Bičakčićev saigrač Ishak Belfodil, koji je također operisao križni ligament prošlog oktobra, do kraja sezone nije odigrao nijednu utakmicu!

"Nevjerojatno težak udarac za cijeli tim. Ermin je nezamljeniv ne samo kao igrač nego i zbog energije koju daje cijeloj ekipi. On je borac", rekao je novi trener Hoffenheima Sebastian Hoeness.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije