Omladinski pogon Slobode započeo kampanju omasovljenja škole fudbala

Fena
Omladinski pogon Slobode započeo kampanju omasovljenja škole fudbala
Omladinski pogon FK Sloboda započeo je realizaciju dugo pripremanog projekta omasovljenja Škole fudbala koji, među ostalim, podrazumijeva obilazak osnovnih škola na području Tuzle i propagandno predstavljanja škole s dugom tradicijom.

Realizacija projekta počela je posjetom i razgovorom s učenicima Osnovne škole “Tušanj” koja se nalazi uz Gradski stadion gdje Crveno-crni igraju utakmice i iz koje su ponikli brojni poznati nogometaši tuzlanskog kluba koji ove godine obilježava 98 godina postojanja i djelovanja.

"Ovu školu možemo smatrati porodičnom sobom našeg kluba. Menadžment škole s velikim zadovoljstvom podržao je našu ideju i sam projekat čiji je cilj omasovljenje članstva Omladinski pogon našeg kluba", izjavio je Nedim Omerović, rukovodilac Škole fudbala Slobode.

Omerović kaže da je drugi, ali jednako važan cilj Omladinskog pogona da učenici koji pohađaju Školu fudbala, kroz školske i sportske aktivnosti razvijaju sportski, ali i duh dobrih i društveno korisnih ljudi.

Tokom posjete OŠ "Tušanj", trener Omerović, njegov saradnik Vedran Kovačević i polaznik Škole fudbala Slobode, Haris Hasanović, podijelili su učenicima informativne letke, upisne listove, te ako se odluče učlaniti prigodan raspored sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije