Omer Joldić: Atletico Madrid je šlag europskog fudbala

Radiosarajevo.ba
Omer Joldić: Atletico Madrid je šlag europskog fudbala
Juniori Fudbalskog kluba Željezničar igrat će u dogiravanju za osminu finala Omladinske Lige prvaka protiv madridskog Atletica.

lavi su "preskočili" Ludogorets i zagrebačku Lokomotivu i tako izborili mjesto među 24 najbolje mlade ekipe Europe. Naredni protivnik Željezničaru bit će madridski Atletico.

"Sve zasluge pripadaju igračima. Imamo dobru generaciju posebno sa četiri igrača koja nas pojačaju iz prvog tima. Gledat ćemo svoju šansu, imamo dovoljno vremena da nabavimo sve informacije o protivniku. Ibrahim Šehić nas je već kontaktirao jer je Qarabag igrao sa njima u grupnoj fazi. Priželjkivao sam atraktivnog protivnika zbog popularizacije omladinskog fudbala u BiH, i upravo takvog smo i dobili.

Atletico je šlag evropskog fudbala, i molit ćemo Boga da imamo dobre uslove što se tiče terena. Imamo dovoljno vremena za pripreme, jedan dio ćemo odraditi u Dalmaciji, dogovorili smo i tri pripremne utakmice. Svi priželjkuju spektakl, ali meni kao treneru je najbitniji rezultat i ići ćemo po pobjedu.

Gledaoci će prisustvovati velikoj utakmici. Evo već sada pozivam sve navijače i ljubitelje fudbala da 6. ili 7. februara dođu na Grbavicu i podrže naše momke. Mi prezentujemo sebe, klub i državu i želimo ovaj historijski rezultat dići na još viši nivo", rekao je Joldić nakon žrijeba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije