Ognjenu Vranješu prijeti zatvor?

Radiosarajevo.ba
Ognjenu Vranješu prijeti zatvor?
Arhiv / Ognjen Vranješ i tetovaža četničkog vojvode

Iako u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine papagajski ponavljaju kako je pitanje selektora daleko od riješenog, ptičice na grani cvrkuću da će to biti Duško Bajević.

Bajević uveliko kompletira ekipu u trenerskom timu reprezentacije BiH pozivajući provjerene saradnike da mu pomognu u misiji “Euro 2020”, a ovih dana se bacio i na rješavanje dilemi u vezi igračkog kadra.

Naime, legendarni Mostarac namjerava u nacionalni tim BiH vratiti nekoliko fudbalera.

Bajević ima veliki plan: Tri bivša reprezentativca planira vratiti među Zmajeve

Iako u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine papagajski ponavljaju kako je pitanje selektora daleko od riješenog, ptičice na grani cvrkuću da će to biti Duško Bajević. Istina, moglo bi se lako dogoditi da članovi Izvršnog odbora NSBiH maksimalno razvuku cijelu proceduru te da imenovanje iskusnog trenera na poziciju šefa stručnog štaba Zmajeva bude obavljeno tek narednog mjeseca, ali male su šanse da se nešto generalno promijeni po ovom pitanju.

Prije svega, na vrhu liste njegovih želja je Ognjen Vranješ.

Defanzivac AEK-a, kluba u kojem Bajević figurira kao veliki autoritet, nema ništa protiv da ponovo obuče dres sa državnim grbom...

Međutim, povratak Ognjena Vranješa je pravno nemoguć.

On na svom tijelu ima tetovažu s likom Momčila Đujića, četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata poznatog po masovnim zločinima nad hrvatskim civilima na području Dinare, što nije u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim događajima. 

Prema njemu zabranjeno je isticanje transparenata, obilježja, zastava, ili uzvikivanje slogana kojim se iskazuje ili podstiče na mržnju na osnovu rasne, nacionalne, ili vjerske pripadnosti, ili bilo kakvog drugog uvrjedljivog ili nepristojnog sadržaja. 

Za kršenje ovoga Zakona, može se otići i u zatvor, piše srbijanski Espreso.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije