Oglasio se NSBiH: Selektor neće biti izabran 12. decembra

Radiosarajevo.ba
Oglasio se NSBiH: Selektor neće biti izabran 12. decembra
FOTO: AA / Nogometni savez BiH

U cilju pravodobnog i objektivnog informisanja javnosti, Nogometni savez Bosne i Hercegovine objavljuje integralni tekst poziva (POZIV) za narednu sjednicu Izvršnog odbora NSBiH koja će biti održana dana 12. decembra u Sarajevu.

Pojedini mediji i web portali su prenijeli potpuno netačnu informaciju o sadržaju naredne sjednice Izvršnog odbora.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Ne osporavajući želju određenog broja medijskih kuća za eksluzivitetom i objavom „informacija iz prve ruke“, dužni smo širu bh. javnosti izvjestiti da na ovoj sjednici neće biti izbora niti imenovanja novog selektora, kao ni analize utakmica „BH Telecom“ Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Premijerligaško takmičenje, koje je u nadležnosti NSBiH će biti tema posebne sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana do kraja tekuće godine. Na sjednici koja će biti održana 12.12.2019. godine, a kako je navedeno u dnevnom redu, će biti urađena analiza dosadašnjih rezultata „A“ selekcije u kvalifikacionom ciklusu za EURO 2020, a uz to će biti sačinjen plan za imenovanje selektora. Fokus aktivnosti je priprema utakmica baraža koje će naša reprezentacija igrati kao domaćin.

Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama, kako na tribinama tako i na terenu, sami sebi otvoriti put i za drugu utakmicu baraža, te konačno ostvariti san plasmanom na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

O svim pojedinostima, a u vezi sa aktivnostima oko izbora novog selektora „A“ reprezentacije, javnost će biti blagovremeno informisana i na vrijeme upoznata", naveli su iz NSBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije