Oglasio se Miralem Pjanić nakon što će igrati protiv Italije

Radiosarajevo.ba
Oglasio se Miralem Pjanić nakon što će igrati protiv Italije
Foto: Dženan Kriještorac / BiH - Grčka

Sve sportske fanove u Bosni i Hercegovini i dijaspori, posebno one nogometne, obradovala je vijest da je Apelaciona komisija Europske kuće nogometa (UEFA) usvojila žalbu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine  ismanjila kaznu Miralemu Pjaniću.

Sjajne vijesti iz UEFA-e za Zmajeve i Prosinečkog o Miralemu Pjaniću

Podsjećamo, Miralem Pjanić zaradio je crveni karton protiv reprezentacije Grčke u Zenici. UEFA je odlučila da našeg veznjaka kazni sa dvije utakmice neigranja, na šta je NS BiH uputio žalbu.

Miralem Pjanić i na Instagramu postavio novu fotografiju i dokazao koliko voli BiH - undefined

Instagram: Miralem Pjanić i na Instagramu postavio novu fotografiju i dokazao koliko voli BiH

Pjanić će tako zbog direktnog crvenog kartona kojeg je dobio u susretuprotiv Grčke propustiti susret trećeg kola protiv Finske 8. juna, ali će moći igrati protiv Italije 11. juna.

"Želim se zahvaliti Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine koji je uložio mnogo truda i vremena kako bi mi se kazna smanjila i kako bih pomogao svojoj reprezentaciji u Torinu.

Odmah nakon duela sa Grčkom kada sam dobio crveni karton, poduzete su sve mjere kako bi UEFA smanjila kaznu na jednu utakmicu. Iako ću propustiti meč sa Finskom, sretan sam da ću selektoru Prosinečkom biti na raspolaganju na meč protiv Italije", poručio je Pjanić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije