Oglasio se Musemić nakon bizarne kazne, od delegata vječitog derbija traži savjet

Radiosarajevo.ba
Oglasio se Musemić nakon bizarne kazne, od delegata vječitog derbija traži savjet
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Husref Musemić

Fudbalski klub Sarajevo kažnjen je sa 500 KM zbog kršenja kodeksa oblačenja šefa stručnog štaba Husrefa Musemića na derbiju protiv Željezničara na Grbavici.

Delegat utakmice Damir Šarić prijavio je Musemića zbog neprikladnog oblačenja, a disciplinska komisija je izrekla kaznu klubu s Koševa, o čemu je Radiosarajevo.ba već pisao.

“Razumijem ja da ima kodeks, ali zašto se onda taj kodeks ne primjenjuje svaku utakmicu i na svim trenerima. Pa i prošlu utakmicu protiv Zrinjskog Slišković i ja bili smo u košuljama. Stvarno ne znam, u čemu je problem, ne znam gdje je delegat naučio kodeks, neka mi pošalje gdje se to mogu kupovati bolju odjeću”, kazao je razočarani Musemić za SCsport i dodao:

“Ako je moje oblačenje najveći problem u bh. fudbalu, onda mi živimo u uređenom društvu, sve je odlično, država je super… A to što su tereni nikakvi, trava neošišana, to nije problem… Opet kažem, samo neka se kazna primjenjuje prema svima, a ne kako koji delegat hoće”, rekao je Musemić.

Na kraju se dotakao i nedavne utakmice Lige prvaka.

“Na klupi trener Celtica zajedno sa svim pomoćnicima sjedi u Jerevanu u šorcevima, to nikome ne smeta, ne vidim šta je tu loše, neka se oblači ko kako hoće”, zaključio je trener Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije