Oglasili se iz Tuzla Cityja o stanju golmana Fejzića

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Tuzla Cityja o stanju golmana Fejzića
Foto: Sport1.ba / Trenutak nakon Fejzićeve povrede

Golman Tuzla Cityja Nevres Fejzić danas je, na utakmici protiv FK Sarajeva, zadobio tešku povredu u 6. minuti i to kada je pokušao da odbrani gol Velkoskom.

Kapiten Sarajeva je prilikom postizanja gola udario koljenom u glavu golmana, koji je ostao bez svijesti.

Vratar Plavih ostao je nepomičan da leži na zemlji, pa je hitno reagovala ljekarska služba i prebacila ga na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla. Na kliniku je otišao u pratnji klupskog ljekara Amara Skakića, koji se nakon utakmice vratio na Tušanj i pojasnio Fejzićevo zdravstveno stanje.

"Nevres je sada u stabilnom stanju. Istina, na momente je gubio svijest i dosta stvari se uopšte ne sjeća. Međutim, za sada je dobro, ali zbog predostrožnosti je zadržan na neurohirugiji 24 sata kako bi se pratilo njegovo stanje. Mislim da je u pravim rukama i da ne bi trebalo biti ozbiljnih problema i posljedica", kazao je doktor Skakić, piše Sport1.

Nakon izlaska Fejzića mjesto među stativa zauzeo je Adis Nurković.

No, ovaj dan definitivno nije bio dan Tuzla Cityja, koji je na kraju od gostiju s Koševa izgubio rezultatom 0:3.

Ipak, ekipa FK Sarajeva poslije utakmice poslala je poruku podrške povrijeđenom golmanu iz Tuzle - lijep potez Bordo ekipe!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije