Oglasili se iz Želje nakon što je FS BiH odbio razmatranje po hitnom postupku

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Želje nakon što je FS BiH odbio razmatranje po hitnom postupku
Foto: Radiosarajevo.ba / Sa nedavno održane Skupštine FK Željezničar

Sud za sportsku arbitražu poslao je FK Željezničar i FS BiH pismo u kojem su zatražili očitovanje Saveza o zahtjevu Kluba da se Žalba razmatra po hitnom postupku, ali krovna kuća bh. fudbala nije bila saglasna sa zahtjevom, te će se Žalba razmotriti po uobičajenom postupku, saopćeno je iz FK Željezničar.

FK Željezničar je nakon potvrde o prijemu Žalbe, CAS-u dostavio dodatnu dokumentaciju, a CAS je danas poslao pismo u kojem je tražio očitovanje FS BiH o zahtjevu da se žalba razmatra po hitnom postupku. FS BiH nije saglasan s ovim zahtjevom što znači da će CAS Žalbu FK Željezničar razmatrati po uobičajenom postupku, saopćeno je iz Zvorničke 27.

Uobičajeni postupak je mnogo složeniji, te će umjesto jednog suca odlučivati tri ili šest, što u konačnici iziskuje veće troškove za Klub. Također, CAS je u dostavljenom pismu zahtijevao očitovanje Saveza u vezi s kompletnim slučajem neizdavanja licence za evropska takmičenja, a za očitovanje FS BiH ima rok od 20 dana, kažu Plavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije