Oglasili se iz FK Velež nakon što im je FK Olimpik dodijelio samo 150 ulaznica

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz FK Velež nakon što im je FK Olimpik dodijelio samo 150 ulaznica
Arhiv / Iz FK Velež se žale na odluku FK Olimpik

Iako do nedjelje ima još četiri dana atmosfera ne relaciji Fudbalski klub OlimpikFudbalski klub Velež je uzavrela kao da se susret igra sutra.

Interesovanje nogometne javnosti za ovaj susret je veliki, i bez obzira na to što se sastaju lider na tabeli i prvi pratilac.

Olimpik smanjio kapacitet Otoke za utakmicu s Veležom: Gostima samo 150 ulaznica

Atmosferu je podgrijala vijest čelnih ljudi Olimpika koji su najavili da će gosti iz Mostara dobiti samo 150 ulaznica za nedjeljni derbi koji je na rasporedu u nedjelju od 15.30 sati.

Iz FK Velež je na adresu Radiosarajevo.ba stigao dopis u kojem Mostarci traže 600 ulaznica za nedjeljni derbi na stadionu Otoka.

Njihovo saopćenje koje su poslali i na adresu Fudbalskog saveza Federacije BiH i FK Olimpik prenosimo u cijelosti:

„Obraćamo Vam se sa zahtjevom za dodatni kontigent ulaznica na sektoru predviđenom za gostujuće navijače. S obzirom na član 11. Pravilnika o bezbjednosti na međunarodnim utakmicama i utakmicama saveznog stepena takmičenja NS/FS BiH u kojem decidno i nedvosmisleno stoji da ukoliko je kapacitet ograđenog prostora veći od 5% kapaciteta stadiona da se on na zahtjev gostujuće ekipe MORA staviti na raspolaganje istoj.

Činjenica je da ograđeni prostor namjenjen za gostujuće navijače na Vašem stadionu ima kapacitet cca 600 mjesta, s toga vas pozivamo da nam na raspolaganje stavite svih 600 ulaznica.

Član 13. Pravilnika o bezbjednosti na međunarodnim utakmicama i utakmicama saveznog stepena takmičenja NS/FS BiH navodi da gostujući klub ima pravo do 50 ulaznica prve ili druge kategorije, ili obje kategorije zajedno za svoje VIP navijače i sponzore. Pozivajući se na ovaj član pravilnika o prodaji i raspodjeli ulaznica, molimo vas da nam dodjelite svih 50 ulaznica za VIP navijače i sponzore. Sportski pozdrav!“, navodi se u saopćenju FK Velež.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije