Oglasili se BH Fanaticosi o Ivici Osimu: Nismo zaboravili vašu ruku spasa

1
Radiosarajevo.ba
Oglasili se BH Fanaticosi o Ivici Osimu: Nismo zaboravili vašu ruku spasa
Foto: Arhiv / Ivica Osim

Navijačka grupa reprezentacije Bosne i Hercegovine, popularni BH Fanaticosi, pružili su podršku legendi bh. nogometa Ivici Osimu.

Podsjetimo, prema novom Statutu Nogometnog saveza BiH Osim više neće moći biti član Odbora za posredovanje i savjetovanje.

Iako će ostati počasni predsjednik, 79-godišnji Osim neće moći ne obavljati nikakvu funkciju u nekom od tijela NS BiH, jer prema novom Statutu u organe i tijela NS BiH ne mogu biti izabrani stariji od 75 godina. 

"Gospodine Osim, mi nismo zaboravili Vašu ruku spasa u trenucima mraka! 

Izbacili ste čovjeka koji vam je omogućio te fotelje! 

A mi nismo od jučer! 

Ivica Osim je i prezime koje je dovoljno samo izgovoriti, a to će automatski donijeti salvu pohvala i aplauza širom svijeta. Po svakoj logici, najveće počasti bi trebale dolaziti iz njegove rodne Bosne i Hercegovine, ali ne - najveće počasti dolaze iz drugih zemalja svijeta, iz dalekog Japana, iz Austrije i mnogih drugih. Sve to zbog njegove karijere, njegovog znanja, njegovog karaktera.

Orden Izlazećeg Sunca dobijen od strane japanske vlade dovoljno govori. Dovoljno govori i ulica u Grazu koja nosi njegovo ime. Najviše govori njegovo historijsko obraćanje medijima u jeku agresorskih napada na Sarajevo. Mala smo država sa puno heroja i još više izdajnika. Nisu cijenjeni dovoljno i na ovaj način će se potrošiti. Za kraj, nikada ne otpisujte pobjednike - uvijek su tu i neće odustati do posljednjeg daha!", piše u poruci BH Fanaticosa objavljenoj na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije