Održana Skupština FK Sarajeva: Izmjene i dopune statuta i produženje ugovora

Radiosarajevo.ba
Održana Skupština FK Sarajeva: Izmjene i dopune statuta i produženje ugovora
Foto: FK Sarajevo / Skupština FK Sarajeva

Redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo održana je danas 15. juna u hotelu Ibis u Sarajevu.

Prva tačka dnevnog reda bile su izmjene i dopune statuta kao najvišeg dokumenta kluba. Nakon emisije b, usvojena je transparentnost članova skupštine na način da je od sada vidljiv način sticanja glasačkog prava svakog člana pomenutog organa. Kada je riječ o novčanom iznosu za investiranje kojim raspolaže Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo on je limitiran na način da je neophodna prethodna saglasnost Nadzornog odbora.

„Promjenama statuta i Pravilnika o radu stvaramo veću sigurnost za naknadna ulaganja novog većinskog vlasnika ulagačkih prava. Svi organizacioni nivoi kluba podliježu kontrolama, što se najbolje ogleda u neophodnim pristancima Nadzornog odbora za velika novčana ulaganja“ istakao je Valentin Ilievski, predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

Izvještaj o radu Upravnog odbora je usvojen jednoglasno. Urađena je revizija poslovanja protekle sezone gdje je konstatovano da je urađena kompletna sistematizacija Kluba, te obuka novih uposlenika. Krajem 2018. godine otvoren je Fan Shop koji je isključivo u vlasništvu Kluba. Stručnom štabu pridružili su se koordinator sportskog segmenta, nutricionista, psiholog, kondicioni i fitnes trener.

Modernizacijom poslovanja omogućeno je online učlanjenje u Klub, a produženi su ugovori sa Turkish Airlinesom i Nikeom.

Kada je riječ o sportskim rezultatima, Fudbalski klub Sarajevo dvostruki je šampion u sezoni 2018/19 sa akademcima koji su tokom sezone na terenu proveli preko 11.000 minuta. Igrački ugovori od interesa produženi su šest mjeseci prije isteka, a ugovor šefa stručnog štaba Husrefa Musemića uspješno je produžen naredne dvije godine.

U narednom periodu planirana je reorganizacija Akademija FK Sarajevo, te formiranje U-16 selekcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije