Odović uoči derbija: Široki ima odličnu ekipu

Radiosarajevo.ba
Odović uoči derbija: Široki ima odličnu ekipu
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milomir Odović

Fudbaleri Željezničara u osmom kolu Premijer lige BiH gostuju ekipi Širokog Brijega.

Susret će biti odigran u nedjelju u 20 sati na stadionu Pecara, a šef struke Milomir Odović smatra da njegov tim očekuje najteža utakmica u ovom ciklusu, saopćeno je iz FK Željezničar.  

"Nadam se da ćemo smoći snage da odigramo dobru utakmicu. Da bi imali dobar rezultat zaista moramo u Širokom odigrati dobro. Oni su imali problema i turbulencija, promijenili trenera, ali je činjenica da imaju odličnu ekipu. Imamo na umu iskustva protiv Krupe koja su bila neprijatna, moramo ih prevazići i izvući prave stvari", rekao je Odović.

Prvotimac Željezničara Siniša Stevanović isriče da Željezničar poštuje protivnika, ali želi osvojiti tri boda.

"Poštujemo ekipu Širokog Brijega protiv koje su utakmice uvijek neizvjesne, međutim jasno je da Željo uvijek ima maksimalan cilj u svakom susretu. Našoj ekipi godi promjena fudbalske filozofije koju je donio novi šef stručnog štaba i to se vidi na terenu. To nam daje za pravo da se nadamo dobroj igri i dobroj utakmici. Protiv Krupe smo vidjeli da nema laganih utakmica, ali generalno mislim da možemo biti zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone", istakao je Stevanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije