Odović: Respektujemo ekipu Krupe, ali mi želimo pobjedu

Fena
Odović: Respektujemo ekipu Krupe, ali mi želimo pobjedu

Nogometaši Željezničara u 7. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju na Grbavici dočekuju ekipu Krupe.

Trener lidera na tabeli Milomir Odović na pres-konferenciji u Sarajevu je kazao da se radi o još jednoj utakmici "u kojoj bi Željo trebao da popravi neke stvari, te da uz dobru igru ostvari dobar rezultat".

"Svaka utakmica je važna i u svakom meču idemo na pobjedu. Uz respekt prema Krupi, koja je ozbiljna ekipa i ima ozbiljne igrače koje sam želio dovesti u prošlom mandatu, mi želimo pobjedu - kazao je Odović.

On je dodao da su se njegovim dolaskom premijenili odnosi u ekipi.

"Veća je odgovornost, bolji je pristup igrača. Moramo u kontinuitetu više igrati. Želim da periodi dobre igre budu veći, da znaju zašto držimo loptu, zašto insistiram na određenim stvarima i da to postane način igre, način razmišljanja", kazao je Odović.

Dvadesetdvogodišnji defanzivac "plavih" Matej Rodin kazao je da ekipu očekuje teška utakmica.

"Krupa će sigurno biti dodatno motivirana, ali mi moramo ući maksimalno angažovano u utakmicu. Igramo na domaćem terenu, favoriti smo i tako ćemo se ponašati",  kazao je Rodin.

Susret Željezničar - Krupa igrat će se u nedjelju, 26. augusta od 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije