Odović: Protiv Tuzla Cityja moramo pokazati i kvalitet da bismo došli do pobjede

Fena
Odović: Protiv Tuzla Cityja moramo pokazati i kvalitet da bismo došli do pobjede
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milomir Odović na konferenciji za medije

Fudbaleri Željezničara u nedjelju na stadionu Grbavica dočekuju ekipu Tuzla Cityja, u susretu 17. kola Premijer lige BiH. 

Nakon poraza u gradskom derbiju protiv Sarajeva (2:1), Željezničar dočekuje Tuzlake pod imperativom pobjede, a trenera Milomira Odovića očekuje težak zadatak da od povredama i suspenzijama desetkovane ekipe sastavi najbolji mogući tim koji će izaći na teren i donijeti "plavima" prijeko potrebnu pobjedu.

Odović je na današnjoj konferenciji za medije naglasio da Željezničar očekuje važan meč, te da je ekipa pod imperativom pobjede. 

"Pobjedom bi mnoge stvari došle na svoje. Činenica je da imamo kadrovskih problema, ali igrači koji su na raspolaganju su spremni i motivisani, tako da se možemo nadati pobjedi. Imat ćemo dva taktička treninga. Igrači se još uvijek privikavaju na moj način razmišljanja. Treba nam kontinuitet, da igrači koji zadovoljavaju ostanu, a da se nadogradimo s nekoliko novih igrača", kazao je Odović. 

Naglasio je da poraz u derbiju nije ostavio trag na ekipu Željezničara, te da se ekipa već okrenula novim izazovima. 

"Igrači su na derbiju pokazali volju i tu im se ne može ništa zamjeriti. Protiv Tuzla Cityja osim motivacije morat ćemo pokazati i kvalitet da bismo došli do pobjede. Još ćemo vidjeti ko će se nametnuti, izabrat ćemo najspremnije", podvukao je Odović. 

Dodao je da o prijelaznom roku još ne razmišlja, te da se misli cijelog tima sada usmjerene samo na meč protiv Tuzla Cityja. 

Susret se igra u nedjelju od 16.30 sati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije