Odović: Ekipa je prilično umorna nakon derbija

Fena
Odović: Ekipa je prilično umorna nakon derbija
Fudbaleri Željezničara u nedjelju u gostuju ekipu Tuzla City, u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Željezničara Milomir Odović istaknuo je da je ekipa prilično umorna nakon derbija sa Sarajevom, ali da će pokušati da ostvari pozitivan rezultat.

"Igranje srijeda-subota iscrpljuje ekipu, a pogotovo posljednja utakmica sa Sarajevom. Mi moramo smanjiti broj naših grešaka kako bismo bili na još jednom većem nivou. Imamo roster od 20 igrača, izabrat ćemo najodmornije i najsposobnije da odigraju dobru utakmicu i da ostvarimo najbolji rezultat za nas", rekao je Odović.

Defanzivac Željezničara Matej Rodin također očekuje tešku utakmicu, ali ističe da bi sve osim pobjede bilo razočarenje.

"Ovo će biti treća ligaška utakmica u sedam dana za obje ekipe, sigurno da ima umora, ali vjerujem da ćemo uz veći pojedinačni kvalitet koji sigurno posjedujemo i maksimalni angažman pokazati da smo vrijedni ovog grba koji nosimo. Ekipa Tuzle će također biti iznimno motivirana, nakon dva uzastopna poraza, tražit će protiv nas izlazak iz te rezultatske krize, a na nama je da damo maksimum i da se vratimo u Sarajevo sa tri boda", rekao je Rodin.

Ekipa je danas otputovala u Srebrenik gdje će boraviti i trenirati do sutrašnjeg susreta na Tušnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije