Odmor od Lige prvaka uz Europsku ligu: Džeko u Rimu dočekuje Višću

Radiosarajevo.ba
Odmor od Lige prvaka uz Europsku ligu: Džeko u Rimu dočekuje Višću
Foto: UEFA / Sa žrijebanja Lige Europe u Monacu

Nakon dva dana fantastičnih utakmice u sklopu najeltnijeg takmičenja u nogometu - Ligi prvaka, večeras su na programu mečevi Lige Europa.

Najatraktivnija utakmica ranijeg termina prvog kola grupne faze Europske lige igra se u Njemačkoj gdje je Eintracht domaćin Arsenalu. Njemački predstavnik prošle sezone izbačen je u polufinalu od Chelseaja nakon penala, dok je Arsenal od istog suparnika pregažen u finalu s 4:1.

Od 18:55 sati sastaju se i Rennes i Celtic. Domaćini su plasman u Europu izborili kao osvajači francuskog kupa, gdje su u finalu senzacionalno pobijedili PSG i to nakon što su nadoknadili 0:2 zaostatak. U ovu sezonu startali su s tri pobjede u Ligue One, da bi onda osvojili bod u dvije utakmice. Zanimljivo, ovi protivnici su u julu odigrali pripremnu utakmicu, završilo je bez golova.

U Nizozemskoj PSV je domaćin portugalskom Sportingu. Nizozemci sjajno igraju na startu sezone, gdje su uspješno odradili kvalifikacije za Europsku ligu, dok u Erediviziji imaju 13 od 15 mogućih bodova, jednako kao i Ajax. Što se gostiju tiče, krenuli su "dizelaški" u sezonu te imaju tek osam bodova na kontu Primeire, a već se pet kola odigralo.

Od 21:00 sat možemo gledat međusobni okršaj napadača reprezentacije BiH u nogometu. Naime, u Rimu se sastaju Roma i Bašakšehir. Ovo je prilika da po prvi put vidimo Edina Džeku i Edina Višću na suprotnim stranama.

Liga_Europe.JPG - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije