Odlazak legende: Ibrahimovića nisam volio, prijetio mi je da će mi slomiti nogu

Radiosarajevo.ba
Odlazak legende: Ibrahimovića nisam volio, prijetio mi je da će mi slomiti nogu
Foto: Facebook / Rafael van der Vaart i Zlatan Ibrahimović dok su igrali u Ajaxu

Nogometni svijet prošle sedmice ostao je bez još jednog velikog igrača. Holanđanin Rafael van der Vaart odlučio je otići u nogometnu mirovinu, a u intervjuu za magazin Four Four Two, između ostalog, govorio je kako je u djetinjstvu živio u kamp prikolici, ali I o igračima iz karijere, konkretno Zlatana Ibrahimovića, s kojim je igrao u Ajaxu.  

"Odrastao sam u kamp prikolici. To je za mene najnormalniji život, ali svaki put kada bih se preselio u neku drugu zemlju, ljudi su me o tome ispitivali. Imao sam predivno djetinjstvo. Moji roditelji više ne žive u prikolici jer sam im, kada sam potpisao prvi ugovor s Ajaxom, kupio kuću", rekao je Van der Vaart, koji je u karijeri osim Ajaxa igrao još za Real Madrid i Tottenham.

U intervjuu u kojem je govorio o i nastupima na svjetskim prvenstvima, zanimljiva je i anegdota da je jedno vrijeme u Ajaxu dijelio svlačionicu sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Priznao je da se nikada sa Šveđaninom bh. korijena nikada nije podnosio.

"Zlatan mi je jednom rekao da će mi slomiti noge, ali Zlatan je to govorio svima. Istina je i da se nismo slagali, ali ja bih radije bio u momčadi s ljudima koji su iskreni poput njega, pa makar to značilo i poneku svađu. Nije bilo neke posebne scene kada je puklo između nas dvojice, jednostavno se nismo slagali", dodao je Van der Vaart.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije