Odigrana posljednja utakmica 13. kola PL BiH: Široki rutinski protiv Slobode

Radiosarajevo.ba
Odigrana posljednja utakmica 13. kola PL BiH: Široki rutinski protiv Slobode
Foto: Facebook / Široki Brijeg - Sloboda

Nogometni klub Široki Brijeg ugostio je večeras na Pecari Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Domaćin je slavio rezultatom 2:0.

Utakmica se zbog kazne nakon divaljnja domaćih navijača u susretu 1/8 finala Kupa BiH protiv Sarajeva igrala pred praznim tribinama.

Prvu priliku domaći su imali u četvrtoj minuti susreta, ali je udarac Barišića glavom bio neprecizan. Sloboda je zaprijetila u 31. minuti susreta. Pršeš je uposlio Bekrića, ali je fudbaler Tuzlaka loše šutirao.

Domaćin je do vodstva došao u 35. minuti susreta. Šutirao je Toni Jović s vrha šesnaesterca, a lopta je prošla kroz noge Lakiću i završila u mreži. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Bagarić, a ovaj put Lakić je dobro intervenisao.

Domaćin je do dva gola prednosti došao u 50. minuti susreta. Nakon velike gužve u šesnaestercu lopta je došla do Matića koji trese mrežu gostiju. Ostalo je do kraja susreta na Pecari 2:0 za domaće.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije