Odgovor na reakciju iz FK Željezničara na objavljeni intervju s predsjednikom kluba

A. S.
Odgovor na reakciju iz FK Željezničara na objavljeni intervju s predsjednikom kluba
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Selimović za Radiosarajevo.ba: Moja ostavka je neopoziva

Nakon intervjua koji smo jučer imali s predsjednikom Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar Nihadom Selimovićem, koji smo objavili nakon konferencije za novinare u Plavom salonu stadiona Grbavica u kojem je on potvrdio da je Amar Osim tužio klub za 400.000 KM, iz FK Željezničar su reagirali na tekst objavom na svojoj zvaničnoj stanici.

U tekstu se navodi da je "predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar uputio je demantij nakon što je portal Radiosarajevo.ba objavio ekskluzivni intervju“. 

"Stavovi iskazani u navedenom intervjuu ne odražavaju stavove predsjednika Selimovića, te je zabrinut i iznenađen načinom kako je isti formulisan i očigledno predstavlja svjesnu manipulaciju navijača Fudbalskog kluba Željezničar i čitatelja portala.

Ovakav eklatantan primjer drskosti i lažnog izvještavanja, te iznošenja stavova koji nisu izrečeni, pri tome evidentno aludirajući na moguće autore i ciljeve je sraman i upravo predstavlja ono na što upozoravamo da nanosi veliku štetu klubu. Iskreno se nadamo da će profesionalizam redakcije i uredništva presuditi, da će lažni i izmišljeni tekst povući, te da se ovakve stvari više neće dešavati", navodi se u demantiju na stranici FK Željezničar. 

U objavljenoj reakciji Fudbalskog kluba Željezničar ništa konkretno nije osporeno iz našeg intervjua, u prvom redu mislimo na činjenicu da je trener Amar Osim tužio klub za 400.000 KM, kao i to da je Selimović imao planove da razgovara s bivšim predsjednikom Senadom Misimovićem u vezi njegovog povratka u klub, te da će podnijeti ostavku u slučaju da NSBiH ne usvoji žalbu na izdavanje međunarodne licence.

Razgovor s predsjednikom Selimovićem vođen je nakon konferencije za medije, uz više prisutnih svjedoka, između ostalih i učesnicima press konferencije, te on nije lažan ni izmišljen, a povod je bio jer se prilikom izvještavanja niko od prisutnih članova Upravnog odbora na čelu sa predsjednikom kluba tokom objavljivanja finansijskog izvještaja nije dotaknuo činjenice da je u klub stigla tužba trenera Osima od 400.000 KM.

Moramo naglasiti da je tokom našeg razgovora, predsjednik Selimović bio krajnje iskren i profesionalan, odgovarajući otvoreno na naša pitanja, a na kraju i sam intervju smo objavili nakon njegove dozvole, što je bio slučaj i u nekim ranijim situacijama kada smo razgovarali na teme koje zanimaju bh. sportsku javnost, ali i same navijače tima s Grbavice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije