Od Bradine do Koševa: Kako su Horde zla napravile feštu u gradu na Miljacki

Radiosarajevo.ba
Od Bradine do Koševa: Kako su Horde zla napravile feštu u gradu na Miljacki
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Doček na Koševu

Fudbalski klub Sarajevo osvojio je Kup Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Širokog Brijega u dvomeču ukupnim rezultatom 3:1.

Šesti je to Kup Bosne i Hercegovine koji je Bordo tim osvojio u svojoj historiji, a ukoliko u preostala dva kola (Zvijezda kući i GOŠK u gostima) izabranici Husrefa Musemića osvoje tri boda postat će prva generacija u bogatoj historiji kluba koja je osvojila duplu krunu.

Navijači Sarajeva svojim herojima priredili su veličanstven doček. S obzirom na to da za put u Široki nije bilo autobusa, a da policija nije dozvolila dolazak privatnim automobilima Bordo tim nije mogao imati podršku u Širokom Brijegu.

Nadoknadili su to navijači Sarajeva fantastičnim dočekom za svoje fudbaler, prvo na Ivan Sedlu, a potom i na stadionu Koševo. Veliki broj automobila ispratio je autobus s navijačima Sarajeva od "Ivana" do Koševa, a spektakularnu proslavu Hordi zla pogledajte u videoprilogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije