Od Bijeljine do "kraljevskog kluba": Luka Jović potpisao za Real

Radiosarajevo.ba
Od Bijeljine do "kraljevskog kluba": Luka Jović potpisao za Real

Reprezentativac Srbije Luka Jović je i zvanično postao fudbaler Real Madrida, potvrdio je španski klub.

Kako je navedeno, transfer napadača je dogovoren između Reala i Eintrachta iz Frankfurta, izvještava B92.

Dodaje se i da se očekuje da Jović uskoro prođe i medicinske preglede, kao i da je dogovorena šestogodišnja saradnja, do 30. juna 2025. godine.

Zvanično nije navedena visina transfera, ali su španski mediji prenijeli da će Real platiti 60 miliona eura, uz mogućnost uplate još pet miliona.

Jovićev bivši klub, Benfica, će dobiti 30 odsto od transfera. Eintracht je tokom sezone iskoristio pravo otkupa Jovićevog ugovora od Benfice, za svega sedam miliona evra. Prethodno je njegova pozajmica, započeta 1. jula 2017. godine, plaćena 200.000 eura.

Jović, rođeni Bijeljinac, je član Benfice postao pošto je proveo dan kao član kiparskog Apollona, koji je prethodno Crvenoj zvezdi isplatio dva miliona eura.

Apollon je, za dan, zaradio više od četiri miliona, pošto je Jovića prodao portugalskom klubu za 6,6 miliona eura.

U trenutku prelaska na pozajmicu u Eintracht njegova tržišna vrednost je procijenjena na dva miliona, a na dan kada je njemački tim isplatio Benfici ugovorenih sedam miliona, Jović je vredio 55 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije