Otac spriječio da nogometaš iz Bosne i Hercegovine zaigra za Srbiju

Radiosarajevo.ba
Otac spriječio da nogometaš iz Bosne i Hercegovine zaigra za Srbiju
Sportski Žurnal / Stefan Kovač

U Beogradu su jučer započele pripreme mlade reprezentacije Srbije, a na njima se, ipak, nije pojavio Stefan Kovač, nogometaš Čukaričkog.

Selektor Nenad Milovanović je Kovača ranije bio uvrstio na spisak, ali se u isto vrijeme požalio na administrativne probleme.

Fudbalski savez Srbije je pokušao preoteti Kovača, koji je nastupao za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali se dogodila “administrativna greška”, piše Blic.

Da nastupi za Srbiju, Kovača je spriječio očev potpis na ugovoru koji kaže kako će Kovač nastupati za našu selekciju. Stefan je rođen u Foči.

“Iako je bio pozvan fudbaler Čukaričkog Stefan Kovač, kako stvari stoje, neće moći da nastupa za Srbiju. Problem je nastao pošto niko u Fudbalskom savezu Srbije nije znao da je njegov otac, još dok je bio maloljetan, potpisao da će nastupati za selekciju Bosne i Hercegovine i po svemu sudeći taj ugovor još važi”, izjavio je Milovanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije