NSBiH: Završena edukacija za ljekare i fizioterapeute klubova

Radiosarajevo.ba
NSBiH: Završena edukacija za ljekare i fizioterapeute klubova
Nogometni savez BiH / NSBiH: Završena edukacija za ljekare i fizioterapeute klubova

Dvodnevnu radionicu, uz najmoderniju opremu, vodio je dr. Adnan Šatrović, predsjednik komiteta za sportsku medicinu NFSBiH, i licencirani UEFA edukator.

U praktičnim vježbama, te razmjeni znanja i iskustva sa predstavnicima klubova, pored dr. Šatrovića učestvovali su i tim ljekara, dr. Larisa Ščetić-Mešan, dr.Alina Fazlić, dr.Elvir Bešić, dr.Nedžad Jusić i anestetičar Edin Omerdić.

Osim praktičnog dijela poseban segment radionice odnosio se na teoretska predavanja, a zanimljiva izlaganja imali su prof.dr. Reuf Karabeg, prof.dr. Jasmin Čaluk, dr Ognjen Desančić i mr.sci. Ludvig Letica.

Na kraju seminara dr. Šatrović je naglasio:

“Riječ je o radionici osmišljenoj od strane zdravstvenog komiteta UEFA-e koja se treba sprovoditi u svih 55 članica UEFA-e najmanje jednom godišnje. Nastojali smo da predstavnicima klubova ponudimo najveći stepen edukacije koja je neophodna za liječenje povreda, te kako da se djeluje u hitnim slučajevima na fudbalskom terenu.“

Prof Karabeg, ljekar nacionalnog tima:

„Izvanredno iskustvo i medicinsko druženje kroz praktične radionice za prevenciju i liječenje hitnih stanja u sportu. Od danas smo značajno kompetentniji za takvu vrstu medicinske pomoći.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije