Novinar iz BiH oštetio HRT: U Rusiji prodao četiri karte po 20.000 eura!?

Radiosarajevo.ba
Novinar iz BiH oštetio HRT: U Rusiji prodao četiri karte po 20.000 eura!?
Foto: Facecoook / Drago Ćosić

Poznatom sportskom novinaru HRT-a Dragi Ćosiću bit će uručen izvanredni otkaz, a navodno je već pronađena njegova zamjena u sportskoj redakciji Hrvatske televizije.

Neslužbeno to saznaje RTL, nakon što je u javnost procurila afera u kojoj se Ćosić sumnjiči za učestovovao u prodaji karata za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, na crnom tržištu, prenosi Net.hr.

 Slavni hrvatski komentator pod istragom FIFA-e: Dilao ulaznice za finale Mundijala?!

U jeku medijiskih napisa o aferi, Ćosić se našao u Portugalu gdje mu kći studira, navodi isti izvor. Navodno je na odmor, kako je kazao, otišao odmah po povratku s prvenstva pravdajući se iscrpljenosti. No, pravi razlog, pretpostavlja se, bila je istraga.

Spominju se četiri karte za finale s Francuskom kojima je cijena dosezala i do 20.000 eura. Njihovu je prodaju u posljednji trenutak blokirala FIFA, koja je o cijelom slučaju izvijestila Europsku radiodifuzijsku uniju (EBU) za očitovanje, a odande je zahtjev za očitovanje stigao i do HRT-a.

“Svi smo u šoku, konsternirani smo. Pa svi su nas hvalili kako smo super odradili Svjetsko prvenstvo, emisija ‘Zabivaka’ bila je jako gledana i sad ova sramota”, komentiraju na HRT-u odakle poznavatelji tamošnjih prilika navode kako je Kuća htjela provesti istragu bez buke, ali da će to sad sve ubrzati.

Osvrćući se na Ćosićev potez za 24sata, izvori s HRT-a navode da se sportskom komentatoru uz otkaz vjerojatno sprema i kazneni progon jer je oštetio kompaniju.

“Kako je HRT otkupio prava, oni su tako bili partneri FIFA-e i Eurovision Broadcasting Uniona pa smo kao takvi, a i još je Hrvatska igrala u finalu, dobili četiri VIP ulaznice. No to je dobila naša kuća, a ne Drago Ćosić osobno. Nije ih smio ni dijeliti, ni prijateljima ni navijačima, kako on tvrdi. To je bilo vlasništvo HRT-a koji je otkupio prava, tako da ovo ispada kao krađa”, kazao je izvor 24sata.

Inače, Ćosić je rođen u Bosni i Hercegovini, u Tesliću, a posljednjih godina radi na HRT-u kao sportski komentator.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije